Oksana in Mel še nista rekla zadnje besede - na sodišču. Foto: EPA
Oksana in Mel še nista rekla zadnje besede - na sodišču. Foto: EPA

40-letnica je prišla na zaslišanje v sredo, obkrožena s pravnimi svetovalci. Mel se v sodni dvorani sploh ni pojavil. Gre za njuno prvo soočenje na sodišču, ki pa je zaprto za javnost. Mel in Oksana sta že dosegla tajni sporazum o skrbništvu nad njo pred meseci, a so se odvetniki pogajali še naprej.

Mel se je aprila razšel z Oksano in se moral za starševske pravice boriti na sodišču. Oksana je namreč želela Melu prepovedati stike s takrat devetmesečno Lucio. A neuspešno.
"Očitno sodnik ni menil, da Gibson ogroža otroka," je takrat razložil odvetnik Scott Weston in dodal: "Kljub temu, kako grozni se zdijo posnetki na kasetah, to še ne pomeni, da ogroža hčerko - in to je sodnikova glavna skrb. Sodnik bo poskušal ugotoviti, ali se je res pojavljalo nasilje v družini." Weston je povedal še, da bo to dolg sodni proces z veliko zaslišanji.

Zunaj dvorane so se pojavile govorice, da naj bi se njuni odvetniki ubadali predvsem s potnim listom njune 9-mesečne hčerke. Toda uradnih izjav še ne dajejo.