Foto: HBO
Foto: HBO

Allen je dal za oddajo Sunday Morning intervju že julija lani, po izdaji svoje knjige spominov Apropos of Nothing, a so ga pri CBS-u šele zdaj predvajali.

Ker je bil intervju posnet pred odmevno HBO-jevo dokumentarno serijo Allen v. Farrow, v kateri je predstavljena zgolj plat Dylan Farrow in njene mame, Allenove nekdanje partnerice, igralke Mie Farrow, v pogovoru niso naslovljeni specifični očitki, uperjeni proti režiserju.

Sorodna novica Allen proti Farrowovi: bo svet zdaj pripravljen verjeti Dylan Farrow?

"Nič, kar sem kadar koli počel z Dylan, ne bi moglo biti interpretirano kot spolni napad," je dejal Allen, ki že leta zanika kakršno koli neprimerno vedenje do svoje hčerke.

Allenov intervju za CBS TV-mreža oglašuje kot največjega režiserjevega v skoraj 30 letih. Foto: CBS
Allenov intervju za CBS TV-mreža oglašuje kot največjega režiserjevega v skoraj 30 letih. Foto: CBS

Obtožbe so se prvič pojavile leta 1992 med Allenovim burnim razhodom od Mie Farrow, s katero je bil od leta 1980. Dylan je bila takrat stara sedem let, primer je preiskovalo več različnih pristojnih služb in organov pregona, a za obtožnico ni bilo dovolj dokazov. Allen in njegov tabor, vključno s posvojencem Mosesom, trdijo, da je Dylan naščuvala Mia, razjarjena, ker jo je Allen varal z njeno takrat 22-letno posvojenko Soon-Yi.

"Zakaj bi se 57-letni moški, ki ni bil nikdar obtožen ničesar v svojem življenju, sredi srdite bitke za skrbništvo nenadoma sredi noči odpeljal do Miinega podeželskega doma s sedemletnico?" se sprašuje Allen v intervjuju.

"Tako nezaslišano je, a vseeno ta madež ostaja za vedno. In še vedno se oklepajo, če že ne dejstva, da sem Dylan zlorabil, pa možnosti, da sem jo. In nič, kar sem kadar koli počel z Dylan v svojem življenju, se ne bi moglo interpretirati kot nadlegovanje," je dodal.

Dylan Farrow vztraja, da jo je njen oče spolno zlorabil, ko je bila stara sedem let. Foto: HBO
Dylan Farrow vztraja, da jo je njen oče spolno zlorabil, ko je bila stara sedem let. Foto: HBO

Allen v. Farrow

V HBO-jevi dokumentarni seriji v štirih delih se danes 35-letna Dylan spominja "intenzivnih" in "mučnih" psiholoških ocen, ki jih je bila deležna kot otrok, potem ko je Allena obtožila spolnega zlorabljanja.

Ta postopek je vključeval devet pogovorov s pristojnimi službami v treh mesecih, ob čemer Dylan pravi, da se je počutila, kot da laže, ker je morala tolikokrat ponoviti svojo zgodbo. "Če spremenim besedo tu ali tam, mi pravijo, da nisem dosledna, če uporabljam točno iste besede, mi pravijo, da me je nekdo šolal," pravi Dylan.

Sorodna novica Novo poglavje v sagi Woody-Mia: Je otroke zlorabljal on ali ona?

Allen je v intervjuju za CBS povedal, da ne verjame, da Dylan "laže". "Verjamem, da to res misli. Bila je priden otrok. Ne verjamem, da si vse skupaj izmišljuje. Ne verjamem, da laže. Iskreno verjamem, da ona to res verjame," je dejal Allen, ki je vseskozi trdil, da je bila Mia tista, ki je Dylan polagala besede (in obtožbe) na jezik.

Allen in Farrowova sta bila v zvezi med letoma 1980 in 1992, imela sta enega biološkega sina, Ronana, skupaj pa posvojila dva, Mosesa in Dylan. Foto: AP
Allen in Farrowova sta bila v zvezi med letoma 1980 in 1992, imela sta enega biološkega sina, Ronana, skupaj pa posvojila dva, Mosesa in Dylan. Foto: AP

Allen o seriji: Zmazek, poln neresnic

CBS so v izjavi za javnost pojasnili, da so se za objavo intervjuja zdaj odločili "zaradi okrepljenega zanimanja za kontroverznost, ki spremlja režiserja". "Lee Cowan se je usedel z Woodyjem Allenom julija 2020 po objavi knjige spominov, kar je bil Allenov prvi večji TV-intervju v skoraj 30 letih. Intervju objavljamo zdaj zaradi okrepljenega zanimanja za kontroverznost, ki spremlja režiserja," so sporočili iz CBS-a.

Februarja sta Allen in njegova soproga, 50-letna Soon-Yi Previn, v izjavi za javnost HBO-jevo dokumentarno serijo ostro kritizirala in jo označila za "zmazek, poln neresnic". "Te dokumentarne serije resnica ne zanima," je sporočil predstavnik para.

Serija, pod katero se je podpisal režisersko-scenaristični tandem Kirby Dick in Amy Herdy, je bila sicer deležna mešanih odzivov večji del ameriških medijev jo je označil za "pretresljivo", medtem ko so nekateri, med drugim obsežna recenzija britanskega Guardiana, izdelek označili za enostranski in aktivistični prikaz dogodkov, ki prikladno ignorira nekatera dejstva, ki se ne skladajo z njihovo interpretacijo dogodkov.