"Otroci niso bili z njima, vendar je dober znak, da je očitno dovolj zdrava, da je skočila v trgovino." Foto: AP

Valižansko princeso naj bi konec tedna prvič, odkar je prestala operacijo trebušne votline, opazili na svežem zraku. Po tem, ko sta opazovala športno dejavnost njunih otrok, naj bi se s princem Williamom odpravila na enega izmed njunih najljubših krajev – blizu njune hiše Adelaide Cottage v Windsorju sta obiskala lokalno kmetijsko trgovino.

Sorodna novica Kriza v palači se nadaljuje: Princesa Kate se po aferi s fotošopirano fotografijo posipa s pepelom

Čeprav para iz spoštovanja do zasebnosti nihče ni fotografiral, je bila Kate po poročanju očividcev videti 'srečna, zdrava in sproščena'. "Otroci niso bili z njima, vendar je dober znak, da je očitno dovolj zdrava, da je skočila v trgovino," je dejal eden izmed tistih, ki so ju videli, poroča Daily Mail.

Princesa, ki se je zadnjič javno angažirala v Sandringhamu na božični dan, naj bi se k opravljanju javnih dolžnosti vrnila po 17. aprilu, ko se bodo njeni otroci po velikonočnih praznikih vrnili v šolo. Obstajajo sicer domneve, da bi se lahko Kate vrnila že prej – morda se bo družini pridružila na tradicionalni velikonočni maši v kapeli svetega Jurija.

Nazadnje so jo sicer bežno videli prejšnji teden, ko se je s prestolonaslednikom peljala v zadnjem delu avtomobila na zasebni sestanek.

Podrobnosti o njenem stanju niso bile razkrite, vendar je Kensingtonska palača sporočila, da ni povezano z rakom in da princesa želi, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni. "O vsem se bosta odprla in bila iskrena, a to bosta storila, ko bosta pripravljena," je za Daily Mail pojasnil eden izmed njunih prijateljev in dodal, da se jima s tem ne mudi – trenutno naj bi bila osredotočena na njeno okrevanje in njune otroke.

Cunami teorij zarot in škandal s fotošopirano fotografijo

Sorodna novica Britanci zaskrbljeni: kaj se dogaja s Kate Middleton?

Nedavna novica bi lahko bil eden izmed prvih korakov k njeni vrnitvi uradnim kraljevim obvezam in tako v spodbudo vse bolj zaskrbljeni britanski javnosti, ki je sredi cunamija govoric o njenem zdravstvenem stanju. Po medijih so sicer zaokrožile zgodbe, da je bila v komi, da je prestala lepotno operacijo ...

Situacije ni izboljšal umik napovedi, da se bo udeležila junijske parade, pa tudi nedavni škandal, ko je Kensingtonska palača za materinski dan objavila fotografijo Kate z otroki, izkazalo pa se je, da je bila ta močno fotošopirana – za to se je sicer že opravičila, izvirne fotografije pa ne nameravajo objaviti. Z objavo naj bi sicer le želela razveseliti in pomiriti javnost ter se obenem zahvaliti za vso izkazano podporo v vrtincu govoric, da se zakon med njo in Williamom krha.