Ameriški mediji so v ponedeljek na travi okoli Bele hiše opazili razigranega psička. Ni trajalo dolgo, da je prišla potrditev, da gre za novega prebivalca v Beli hiši.

Michael LaRosa, tiskovni predstavnik Jill Biden, je dejal: "Da, prva družina ima pasjega mladička. Ime mu je Commander. Predsednik ga je dobil za rojstnodnevno darilo od brata Jamesa in svakinje Sare." Joe Biden je 20. novembra dopolnil 79 let.

Commander se je skotil prvega septembra, v novi dom pa je prišel v ponedeljek, piše CNN.

Prihaja tudi "prva mačka"

Zakonca Biden sta znana pasjeljubca. Junija ju je močno razžalostila smrt nemškega ovčarja Champa, ki je poginil v 14. letu starosti. Njun drugi nemški ovčar, Major, pa je v Beli hiši zakuhal kar nekaj incidentov, saj je večkrat napadel zaposlene, zato zdaj večino časa preživi v družinskem domu Bidnovih v Wilmingtonu v Delawaru. "Strokovnjaki so svetovali, da bo za Majorja najvarneje, da živi v mirnem okolju, obkrožen s poznanimi ljudmi," je pojasnil LaRosa.

Zakonca Biden sta ob selitvi v Belo hišo januarja lani napovedala, da si bosta omislila tudi mačko. Do zdaj tega načrta še nista uresničila. "Mačka, samica, se bo k njima preselila januarja," je zdaj potrdil LaRosa.