Ni znano, ali sta bili preiskavi dejansko povezani z zvezdnikom. Foto: EPA
Ni znano, ali sta bili preiskavi dejansko povezani z zvezdnikom. Foto: EPA

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost je "kot del tekoče preiskave v New Yorku, Los Angelesu in Miamiju nadaljevalo ukrep kazenskega pregona". V okviru te so oboroženi zvezni agenti izvedli hišne preiskave in tako preiskali dve nepremičnini v Los Angelesu in Miamiju, ki sta povezani z raperjem Seanom Combsom.

Oboroženi zvezni agenti so s pomočjo lokalnih policij izvedli hišne preiskave. Foto: EPA
Oboroženi zvezni agenti so s pomočjo lokalnih policij izvedli hišne preiskave. Foto: EPA

Operaciji, v katero so bili vpleteni tudi helikopterji, so izvedli v dvorcu, velikem 17.000 kvadratnih metrov, kjer je Combs, ki sicer ustvarja pod imenom Diddy, septembra lani napovedal izdajo svojega zadnjega albuma. Naslov luksuzne hiše v bogati losangeleški soseski Holmby Hills, kjer je tudi Playboyev dvorec, je povezan z njegovo produkcijsko hišo Bad Boy Films.

Natančnih razlogov za raciji niso razkrili, prav tako ni znano, ali sta bili dejansko povezani z zvezdnikom. Uradnika organov pregona sta za Associated Press povedala le, da sta bili del tekoče preiskave trgovine z ljudmi, z namenom spolnega suženjstva.

Hiphop producent naj bi bil v času racij v tujini, poroča BBC.

"Upamo, da je to začetek procesa, v katerem bo moral Combs prevzeti odgovornost za svoje izprijeno vedenje"

Več nedavnih tožb je sicer 54-letnika obtožilo spolne zlorabe. Konec februarja je grammyjevca spolnega napada obtožil glasbeni producent Rodney Jones - Lil Rod. Ta je trdil, da ga je raper med snemanjem najnovejšega albuma brez privoljenja otipaval, obenem pa naj bi ga prisilil v spolni odnos s spolnimi delavkami.

Zbralo so je veliko medijev. Foto: Reuters
Zbralo so je veliko medijev. Foto: Reuters

Nekdanje dekle Diddyja Cassandra Ventura ga je novembra tožilo, češ da jo je izvršni direktor založbe leta 2018 posilil ter jo več let spolno in fizično zlorabljal. Glasbenika sta poravnavo dosegla dva dni pozneje. V skupni izjavi za javnost je Ventura zapisala, da se je "odločila, da bo to zadevo rešila sporazumno pod pogoji, nad katerimi ima določeno stopnjo nadzora".

Douglas Wigdor, odvetnik Venture in še ene domnevne žrtve, je delil, da njegove stranke podpirajo prizadevanja organov pregona. "Upamo, da je to začetek procesa, v katerem bo moral Combs prevzeti odgovornost za svoje izprijeno vedenje," je dejal.

Proti njemu so po Venturi vložili tožbo še štirje ljudje. Eden izmed njih trdi, da jo je Combs omamil in spolno napadel ter nato drugim pokazal videoposnetek napada, druga ženska pa pravi, da sta raper in še en moški izmenično posilila njo in njeno prijateljico v zgodnjih 90. letih. Zvezdnik je zanikal vse obtožbe na svoj račun.