Danes vam pokažemo vse novosti z ženevskega salona. Foto: MMC RTV SLO
Danes vam pokažemo vse novosti z ženevskega salona. Foto: MMC RTV SLO

Tokrat smo se oglasili z avtomobilskega salona v Ženevi, ki ga, čeprav je razmeroma majhen, uvrščamo med pet najpomembnejših na svetu. Tja sodi zato, ker ima zelo bogato zgodovino predstavitev zelo pomembnih avtomobilov in ker na začetku leta predstavi novosti, ki bodo zaznamovale letošnje leto. Pokazali smo vam vse glavne novosti, zlati tiste, ki bodo pomembne tudi za slovenske ceste.

Dotaknili smo se tudi najbolj vroče teme ta hip v Evropi – prepovedi starejših dizelskih motorjev.

Pokazali smo vam test Toyotinega kombija proace, ki je v tesnem sorodu s francoskima bratrancema iz Citroëna in Peugeota.

Povedali smo tudi, da je lastnik kitajskega Geelyja, ki si med drugim lasti Volvo, postal največji posamezni delničar Daimlerja in zakaj to vznemirja številne zaposlene v avtomobilski panogi. Nemški proizvajalec sončnih celic je svojim strankam, ki se odločijo za nakup električnega avtomobila, začel podarjati električne polnilnice.

S slovenskim žirantom za Evropski avto leta, Sebastjanom Plevnjakom smo se pogovorili o letošnjem izboru, na katerem je slavil volvo XC40.

Pred končnimi ugotovitvami o letošnjem salonu ob ženevskem jezeru pa smo vam pokazali še test Citroënovega novega malega terensko obarvanega enoprostorca C3 aircross.

Audi A6 Foto: MMC RTV SLO
Citroen berlingo Foto: MMC RTV SLO
Peugeot 508 Foto: MMC RTV SLO
Lexus UX Foto: MMC RTV SLO
Toyota proace Foto: MMC RTV SLO
Volvo XC40 Foto: MMC RTV SLO
Citroen C3 aircross Foto: MMC RTV SLO