Po upokojitvi modela druge generacije se bo C4 vrnil leta 2020. Foto: Citroën
Po upokojitvi modela druge generacije se bo C4 vrnil leta 2020. Foto: Citroën

AutoWeek je po pogovoru s predsednico uprave Citroëna, Lindo Jackson poročal, da bo C4 tretje generacije prišel na trg leta 2020 ter da se bo na trgu še vedno boril s Volkswagnovim golfom, Fordovim focusom, Renaultovim meganom, Oplovo astro ter drugimi kombilimuzinskimi predstavniki C-segmenta.

Jacksonova je povedala, da je C4 pomemben za Citroën zlasti v Evropi in da bodo gotovo potrebovali zamenjavo zanj, a v zvezi s tem ni razkrila drugih podrobnosti.

Glede na to, da sta si prvi in drugi C4 delila tehnično zasnovo s peugeotoma 307 oziroma 308, bo najverjetneje tako tudi pri najnovejšem modelu. Tudi sedanji peugeot 308 se približuje koncu svoje življenjske dobe, zato bi lahko novinca prišla na trg približno istočasno.

Po C4 tudi novi C5
Poleg novega C4 bo Citroën v prihodnjih letih predstavil tudi novi C5, ki bo pomemben zlasti za kitajski trg, a bo na voljo tudi drugod po svetu. Sodeč po besedah Jacksonove ga lahko pričakujemo kmalu po prihodu manjšega modela.

Tudi tega ne bodo razvijali samostojno, temveč bodo za osnovo vzeli novi peugeot 508, ki so ga Francozi prvič pokazali na začetku letošnje pomladi na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Zato lahko pričakujemo, da bo poleg koncernskih bencinskih in dizelskih pogonskih sklopov zanj na voljo tudi priključni hibrid.