Fiat 500L living se ponaša še s tretjo vrsto sedežev. Foto: M. Kr.
Fiat 500L living se ponaša še s tretjo vrsto sedežev. Foto: M. Kr.

Govorijo seveda o fiatu 500L living, ki je daljša sedemsedežna različica družinskega fiata 500L. Da so dosegli omenjeno, so uspešen mali trendovski avto fiat 500 raztegnili v vse smeri in dobili večji prostornejši avtomobil, ki se ponaša z dodatnimi 20 centimetri dolžine kljub enaki medosni razdalji.

Kot poudarjajo avtorji oddaje Avtomobilsko-prometne minute, sicer living ni med očem najvšečnejšimi fiati – povedano z njihovimi besedami je iz kokeršanjela nastal jazbečar -, a za dodatni par sedežev je estetsko neskladje sprejemljiva cena. S 4,3 metra dolžine living tudi ni med najprostornejšimi sedemsedežniki, vendar je udobje še vedno na povsem ustrezni ravni.

Več kot le ustrezno pa je delovanje 1,3-litrskega motorja multijet, ki s 63 kilovati moči brez težav opravlja zadane naloge, bi se pa bila avtomobilistična ekipa Vala 202 očitno pripravljena odpovedati robotiziranemu menjalniku dualogic, ki mu niso znali prisoditi prave vloge v preizkusnem avtomobilu.

Več podrobnosti s preizkusa fiat in o novostih na avtomobilskem trgu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.