Slovenski avto leta 2018. Foto:
Slovenski avto leta 2018. Foto:

Izbor bo že 26. po vrsti, konkurenca pa je letos dokaj velika, kar 36 novih modelov je letos na seznamu, seveda pa naj spomnimo, da je pogoj za uvrstitev v finale vsaj 25 registriranih avtomobilov.

V izboru sodelujete bralci, gledalci, poslušalci in seveda novinarji sedmih sodelujočih medijskih hiš, in sicer Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski Dnevnik, Večer, Avto Magazin, Siol.net ter seveda naša hiša z redakcijama Avtomobilsko-prometne minute Vala 202 in Avtomobilnost.

Do 18. decembra poteka določanje petih finalistov z glasovanjem prek spodnje glasovnice, v januarju pa bomo novinarji dodali še svoje glasove in določili, na kateri model bodo trgovci leta 2018 lepili nalepke z zeleno-črnim logotipom.

Naj vas h glasovanju povabimo tudi s privlačnimi nagradami - da bo vaš avtomobil dalj časa ohranjal svoj lesk in s tem višjo vrednost, vam Juvi Koch Chemie podarja komplet profesionalne avtokozmetike. Da se boste v vseh vremenskih razmerah vozili varno, je druga nagrada komplet visokokakovostnih pnevmatik znamke Bridgestone. Glavna nagrada pa je tokrat Garminov VIRB 360, 360-stopinjska kamera, po mnenju profesionalcev ena najboljših akcijskih kamer ta hip.

Preberite podrobna pravila izbora, med pomembnejšimi dejstvi pa je recimo to, da lahko glasujete vsak teden, a seveda zgolj enkrat.

Preden seveda izpolnite spodnjo glasovnico, vas vabimo k temeljitemu premisleku, kateri avtomobil si dejansko zasluži ta laskavi naslov - za avtomobil leta namreč ni dovolj, da je v vseh pogledih odličen, mora biti tudi izreden! Naj vam pri izbiri pomaga spodnja galerija.