Scout je bolj avanturistična različica octavie combi. Foto: M. Kr.
Scout je bolj avanturistična različica octavie combi. Foto: M. Kr.

"Scout je dober," v oddaji APM povzema vtise o preizkusu bolj avanturistične različice Škodinega modela octavia Janez Martinčič.

Ekipa oddaje na Valu 202 med drugim ugotavlja tudi, da je "scout na Volkswagnovih policah nabral vse, kar se skriva v najvišjih nadstropjih, do katerih celo Audi ne seže vsak dan". "DSG, štirikolesni pogon, sicer s Haldexom, pa vendar. Najnovejši dizel, kup vozniške asistence in za manjšo japonsko četrt elektronskih igrač. Mirno si upamo zatrditi, da takemu avtomobilu pri daljni 'žlahti' iz Ingolstadta rečejo allroad."

Ob vsem navdušenju nad lastnostmi preizkusnega avtomobila pa avtorja oddaje Janez Martinčič in Marko Radmilovič malce manj veselo dodajata, da veliko vsebine pomeni tudi višjo ceno. Tako visoke, kot je še ne tako dolgo nazaj pri znamki, ki že nekaj časa uspešno gradi svoj ugled s kakovostnimi izdelki, ne bi pričakovali.

Več podrobnosti z nabiranja vtisov o octavii scout, pa tudi o novem Citroënu DS4 in še čem drugem pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.