Prvo delavnico smo izvedli v idilični Planici, tema pa so bili štirikolesni pogon in njegove prednosti v običajnih razmerah ter na zasneženi oziroma zaledeneli podlagi, kakršno smo posebej za vas, gledalci in obiskovalci Avtomobilnosti, pripravili v dolini planiških skakalnic. Osem parov izžrebancev je v audijih med stožci iskalo pravi trenutek in pravo mero pospeševanja, zaviranja in vrtenja volana, del nasvetov, ki so jih dobili na našem treningu preteklo soboto, pa vam ponudimo tudi v nocojšnji oddaji Avtomobilnost.

Poleg tega se vam bomo v tokratni Avtomobilnosti še drugič oglasili iz avtosalona v Ženevi, kjer smo med drugim spoznali tudi avtomobil, izdelan s 3D-tiskanjem in Oplov center za pomoč voznikom ter poklepetali z našim rojakom, ki vodi Mercedesov oddelek za zunanje oblikovanje.

No, privoščili vam bomo tudi nekaj paše za oči: eksotične v obliki oblin najmočnejših in najdražjih avtomobilov, pa tudi domače, v obliki dveh lepih Slovenk Katarine Jurkovič in Iris Mulej, ki sta okrasili razstavni prostor švicarskega predelovalca.

Pika na i v tej oddaji pa je test terenskega avtomobila jeepa cherokeeja, ki smo ga preizkusili v nakelski gramoznici, kjer se bodo to soboto zbrali navdušenci nad najzahtevnejšo terensko vožnjo, vozniki, ki ljubijo umazanijo in težke vozne razmere. Organizator tega srečanja Janez Marolt nam je na progi sobotne dirke pokazal, koliko je v novem, vse bolj civiliziranem cherokeeju ostalo klenega terenskega duha.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Osem štirikolesno gnanih audijev je slalomiralo v idiličnem okolju, pod slovitimi skakalnicami, ki že nestrpno čakajo svoj praznik.

Štirikolesni pogon je pogon, svoje delo opravi, ko pritisnete na stopalko za plin. Foto: MMC RTV SLO
Avto-veleslalom na poldeneli podlagi, nagnjeni v vse smeri. Foto: MMC RTV SLO
Pogovarjali smo se z avtorjem avtomobila, izdelanega s 3D tiskanjem in prekritega s tkanino. Foto: MMC RTV SLO
V Ženevi smo srečali slovenski lepotici Katarino Jurkovič in Iris Mulej. Foto: MMC RTV SLO
S slavnim Mercedesovim oblikovalcem, našim rojakom Robertom Lešnikom, smo v Ženevi klepetali o crossoverjih. Foto: MMC RTV SLO
Spoznali smo tudi Oplov "helpdesk", center za pomoč voznikom. Foto: MMC RTV SLO
Jeep cherokee se mora na avtomobilskem trgu boriti s qashqaiji, kugami, RAV-i in drugimi SUVji, zato je postal bolj udoben, bolj civiliziran. A na testu je dokazal, da je v njem še veliko pravega džipovskega oziroma jeepovskega duha. Foto: MMC RTV SLO
Cherokeeja smo v Naklem primerjali s terencem, v katerega zmogljivosti ne gre dvomiti. Foto: MMC RTV SLO