Peugeot 301 je namenjen kupcem, ki si želijo razumske klasike za zmerno količino denarja. Foto: MIV
Peugeot 301 je namenjen kupcem, ki si želijo razumske klasike za zmerno količino denarja. Foto: MIV

Limuzinski dvojček koncernskega citroëna elysee je oblikovan bolj zrelo in s pridihom prestižnosti, ki pa je le nakazana, saj sodi klasično zasnovana triprostorska limuzina med modele, ki ponujajo predvsem uporabnost, brez dragih dodatkov. Avtomobil sicer razvaja s prostornostjo, a izbirčnejši uporabniki hitro zaznajo znake cenejše izdelave, pa naj gre za uporabljene materiale ali posamezne tehnične rešitve. Seveda pa vse skupaj ostaja znotraj zahtevanih standardov in malce večja racionalnost brez dodatnega razvajanja v kriznih časih pač ni nesmiselna.

Precej drugačen pristop pa so Peugeotovi konstruktorji ubrali pri novincu, ki se ponaša z oznako 208 in je naslednik cele vrste bolj ali manj znanih predhodnikov 205, 206 in 207. Avtomobil je po mnenju ustvarjalcev oddaje avtomobilsko-prometne minute na Valu 202 naredil velik korak naprej, marsikaj pridobil in očitno kandidira znova za ljubljenca ženskih src, saj imajo voznice z novim položajem instrumentnega dela očitno manj težav kot vozniki.

Več o vtisih s preizkusa obeh Peugeotovih izdelkov in novostih na avtomobilskem trgu lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute, še vedno pa poteka tudi glasovanje za slovenski avto leta.