Pomagajte nam izbrati zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO
Pomagajte nam izbrati zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO

25 kandidatov se je letos uvrstilo v širši izbor avtomobilov za Slovenski avto leta 2020. Bralci imate možnost izbrati pet finalistov, ki se bodo v finalu potegovali za laskav naziv.

Leto je naokoli, znova je prišel čas, da določimo, kateri izmed avtomobilov, ki so v poslavljajočem se letu zapeljali na slovenske ceste, zasluži lovoriko slovenski avto leta 2020.

Pogoji za izbor
Izbor bo že 28. po vrsti, konkurenca pa je velika, kar 25 novih modelov je letos na seznamu. Pogoje je, da so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. Glasovanje se zaključi 29. 11. ob polnoči.

Pet finalistov bodo bralci medijev, ki sodelujejo v izboru, določili z glasovanjem prek spodnje glasovnice, v januarju pa bomo novinarji dodali še svoje glasove in določili, na kateri model bodo trgovci lepili nalepke z zeleno-črnim logotipom.

Kakšen mora biti najboljši avto?
Preden seveda izpolnite spodnjo glasovnico, vas vabimo k temeljitemu premisleku, kateri avtomobil si dejansko zasluži ta laskavi naslov – za avtomobil leta namreč ni dovolj, da je v vseh pogledih odličen, mora biti tudi izreden!

Tisti, ki bo zbral največ glasov bo v finale vstopil s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretjeuvrščeni s tremi, četrtouvrščeni z dvema in petouvrščeni z eno točko.

Poleg Avtomobilnosti in Vala 202 so mediji, ki sodelujejo v izboru, še Motorevija, časopis Delo s Slovenskimi novicami, časopis Dnevnik z Nedeljskim, časopis Večer, revija Evo, revija Avto magazin, spletni portal siol.net in avtomobilski vlogar Komotar Minuta.

Seznam avtomobilov, ki se letos potegujejo za naziv Slovenski avto leta 2020:
Audi A1
Audi e-tron quattro
Audi Q3
BMW serija 1
BMW serija 3
BMW X5
Citroen C5 aircross
Jaguar i-pace
Land rover range rover evoque
Lexus UX
Mazda 3
Mazda CX-30
Mercedes CLA
Mercedes GLE
Mercedes razred B
Opel corsa
Peugeot 508
Porsche 911
Renault clio
Seat tarraco
Škoda kamiq
Škoda scala
Toyota corolla
Toyota RAV4
Volkswagen T-cross