Kateri finalist bo nasledil lanskega zmagovalca, bo znano že v nedeljo. Foto: M. Gr.
Kateri finalist bo nasledil lanskega zmagovalca, bo znano že v nedeljo. Foto: M. Gr.

Po predizboru je v finale zapeljalo pet dokaj različnih finalistov, med katerimi je mogoče na začetku abecednega seznama znamk največjega in hkrati najprestižnejšega med peterico najti tu audi A6, ki bi mu sicer zelo težko pripisali množično ljudskost in dosegljivost, lažje pa vlogo statusnega simbola. Nemškemu prestižnežu se je ob bok postavil precej lažje dosegljivi hyundai i40, ki je eden izmed najopaznejših predstavnikov v novi in posodobljeni ponudbi korejskega izdelovalca.

Tako rekoč stari znanec po imenu, a povsem nov globalni izdelek pa je Fordov focus, ki glede na svoje značilnosti in pestrost ponudbe za skoraj vsak okus in vsak žep zelo ustreza pojmom široko dosegljivega avtomobila. Četrti na seznamu je Citroënov par, ki ga je sestavila žirija, čeprav sta avtomobila kljub svoji genetski zasnovi precej različna, univerzalni C4 in DS4 za zahtevnejše kupce. Pestro zbirko finalistov pa dopolnjuje še japonski kandidat, in sicer Toyotin yaris, ki v marsičem presega pojme urbanega malčka.

Več podrobnosti o finalistih in sklepnem izboru v nedeljo pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.