Se postavijo tja, kjer najlažje izpolnijo kvoto, ki jim jo narekujejo načelniki, ali pa se z loparčkom postavijo tja, kjer to dejansko povečuje našo varnost. Kako izbirajo mesta, kamor se s svojim loparčkom postavijo? In vprašali smo jih tudi, kako jim lahko pri izbiranju lokacij kontrol pomagamo.

Obiskali smo milanski motosalon, najpomembnejšo motorazstavo to jesen - s strokovnjakom smo preverili, kam kažejo smernice v motoindustriji in katere nove motocikle bomo kupovali prihodnjo pomlad.

Nabrali smo prve vtise o škodi fabii, že tretji po vrsti. Preizkusili smo peugeota 308 z odličnim bencinskim trivaljnikom in prenovljeno Oplovo merivo, v kateri se vrti dizelski motor povsem nove zasnove.

Oddajo bo z Avtopedio "ustavila" avtomobilska elektronika. V praksi smo namreč preizkusili sistem samodejnega ustavljanja v sili pri nizkih hitrostih - voditelj David Urankar se je s svojim sogovornikom postavil na pot tako opremljenemu malčku - posnetek pa vam z veseljem pokažemo, bodite brez skrbi, ni krvav! Kako ta sistem deluje, poglejte v tokratni oddaji Avtomobilnost.


K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

V Avtomobilnosti so policisti spregovorili o tem, kako izbirajo mesta za lovljenje prekrškarjev. Foto: Avtomobilnost
Ekipa oddaje Avtomobilnost je obiskala motosalon v Milanu. Foto: Avtomobilnost
Preizkusili smo prenovljeno Oplovo merivo. Foto: Avtomobilnost
Razlagamo tudi, kako deluje sistem za samodejno zaustavljanje pri nizkih hitrostih. Foto: Avtomobilnost