Subaru veliko stavi na novo imprezo, ki jo napoveduje s serijo konceptov. Foto: Subaru
Subaru veliko stavi na novo imprezo, ki jo napoveduje s serijo konceptov. Foto: Subaru

Pri Subaruju so konec oktobra na 44. avtomobilskem salonu v Tokiu razkrili koncept petvratne impreze, na avtomobilskem salonu v Los Angelesu pa so se Japonci odločili, da pokažejo še koncept štirivratne limuzinske impreze.
Koncept štirivratne limuzine napoveduje prihod serijske impreze, ki bo v ZDA na prodaj leta 2016. Nova impreza bo prvi model, izdelan na Subarujevi novi, modularni platformi, na kateri bodo proizvajali prihodnje modele.
Bolj mišičast in manj škatlast
Razkriva tudi nov pristop do dizajna. Oblikovalski jezik so poimenovali dynamics x solid, je bolj športen in manj škatlast kot pri aktualnem modelu. Imprezin dizajn bodo pri Subaruju namenili tudi vsem svojim prihodnjim modelom. Oblikovalci so se osredotočili na aerodinamiko, večjo stabilnost so dosegli z integriranim zadnjim spojlerjem. Dinamičen videz so dodatno izrazili s posebno kovinsko rdečo barvo, ozki žarometi z obliko spominjajo na letalsko krilo.
Pri ameriškem Subaruju niso razkrili veliko podatkov. Znano je, da koncept v dolžino meri 4,55 metra, medosna razdalja meri 2,67 metra, platišča pa 19 palcev. Zaščitni znak ostajata štirikolesni pogon in štirivaljni boxer motor.