Pod pokrovom novega genesisa se skriva novi osemvaljnik. Foto: Hyundai
Pod pokrovom novega genesisa se skriva novi osemvaljnik. Foto: Hyundai

Genesis je dolg 5,0038, širok 2,936 in visok 1,49 metra, njegova medosna razdalja pa je 1,936 metra. Pri Hyundaiju pravijo, da je s tem njihov avto za od 12 do 14 odstotkov večji od konkurenčnega BMW-ja, serije 5 in mercedesa E, hkrati pa naj bi bil tudi lažji. A točni podatki o teži vozila s Korejskega polotoka še niso prišli.

Genesis z novim osemvaljnikom
Avtomobil, ki bo vsaj na začetku namenjen za severnoameriški trg, bo ponujal tri motorje. To bosta dva motorja V6, in sicer 3,3-litrski (198 kW) in 3,8-litrski (214 kW), oba v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Novost v genesisu bo nov Hyundaijev 4,6-litrski motor V8 z variabilnim krmiljenjem ventilov. Njegova moč je 271 kW (368 KM), do 100 km/h pa bo pospešil v šestih sekundah.

V roke ne bo vroče
Južnokorejci se že izdali nekaj tehnoloških značilnosti limuzine. Avtomobil bo imel ABS, ESP, ksenoske žaromete, osem seznorjev za parkiranje, bluetooth in 500-vatni avdiosistem Lexicon. Za varnost potnikov bo skrbelo osem zračnih blazin, za orientacijo navigacijski sistem, za udobje pa možnost hlajenja in segrevanja sedežev. Volan je "oblečen" v usnje, ki odbija ultraviolične žarke. S tem voznika ne bo peklo v roke niti v najhujši vročini, saj bo volan ostal hladen.

Prihod genesisa na evropsko tržišče ni zagotovljen, pa tudi ne izključen.