Ena izmed lokalnih zvezd v Los Angelesu je različica kabrio chevroleta camaro, nekaj ostalih zvezd pa si lahko ogledate v fotogaleriji. Foto: Newspress
Ena izmed lokalnih zvezd v Los Angelesu je različica kabrio chevroleta camaro, nekaj ostalih zvezd pa si lahko ogledate v fotogaleriji. Foto: Newspress

Organizatorji prireditve, ki je za obiskovalce odprla vrata ta vikend in bo trajala do 28. novembra, pričakujejo dober odziv, saj je v Združenih državah Amerike znova mogoče zaznati večje zanimanje za nakupe prevoznih sredstev. Temu primerno so se odzvali tudi izdelovalci in poskrbeli za številne premierne predstavitve. Več kot 20 je svetovnih, 30 pa lokalnih na trgu ZDA. Sicer pa, podobno kot na večini podobnih salonov v zadnjih letih, ne manjka novosti na področju električnih pogonov in poudarjanja večje »prijaznosti do okolja«.

Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 50 električnih in hibridnih vozil, izdelovalci pa pri ponudbi močno računajo prav na kupce iz Kalifornije s strogimi okoljskimi predpisi.

Med glavnimi zvezdami salona nikakor ne prevladujejo le modeli ameriških izdelovalcev, ampak so v pravi produktni ofenzivi tudi evropski in azijski izdelovalci, ki se zavedajo pomena velikega severnoameriškega trga. Vključno s Fiatom, ki se na ta trg vrača po 27 letih, in to z modelom, ki bi še ne tako dolgo nazaj izzval precej več dvomečih nasmeškov kot v današnji dobi poudarjanja ekonomičnosti. Slednje sicer ameriški kupci še niso povsem usvojili, so pa precej odprti za novosti na področju električnih in hibridnih pogonov.

V okviru avtomobilskega salona, ki ima že več kot stoletno tradicijo, potekajo tudi številne spremljajoče prireditve, kot je na primer izziv za oblikovalce, da predstavijo svoje, pogosto skrajne poglede na avtomobilsko prihodnost.