Vabimo vas, da na varen način preizkusite, kakšne nevarnosti pretijo na vas med vožnjo. Foto: Boštjan Podlogar/MMC RTV SLO
Vabimo vas, da na varen način preizkusite, kakšne nevarnosti pretijo na vas med vožnjo. Foto: Boštjan Podlogar/MMC RTV SLO

Vozne navade voznikov so lahko zelo drugačne. Z našim malo drugačnim načinom testiranja želimo v oddaji Avtomobilnost ugotovili, kako vozijo različne skupine voznikov, torej mladi vozniki, izkušeni vozniki, vozniki seniorji oziroma poklicni vozniki.

Zato vas vabimo, da izpolnite našo prijavnico in se preizkusite na simulatorju vožnje v centru Triglav LAB. Tam je namreč simulator vožnje, s katerim se želijo pri Zavarovalnici Triglav dodatno izpopolnjevati na področju preventive in aktivnosti izobraževanja. S pomočjo simulatorja lahko voznikom dodatno, v kontroliranem okolju, pokažejo potencialno nevarne položaje na cesti in jih izobražujemo za ustrezno ravnanje v takih položajih.

Simulator lahko posnema resnično vozilo, v realističnem cestnem okolju pa je zmožen uprizoriti različne nevarnosti v prometu, hkrati pa lahko prepoznava in zbira tudi različne biometrične podatke o vozniku, npr. srčni utrip, odzivnost mišic, zaznava tudi premikanje oči voznika.

V pomoč ste lahko tudi vi, bralci MMC-ja, če boste sodelovali v naši akciji. Čas imate do 17. maja.