Škodin yeti je po prenovi na voljo v dveh preoblekah, mestni in terenski. Foto: M.Kr.
Škodin yeti je po prenovi na voljo v dveh preoblekah, mestni in terenski. Foto: M.Kr.

Avtorji oddaje na Valu 202 so namreč nabirali kilometre s prenovljenim SUV-jem, ki je pred leti prav v Sloveniji premierno pripeljal pred novinarsko srenjo z vsega sveta, nato pa postal precej iskano blago na številnih evropskih trgih. Kot ugotavljajo v APM-ju, deluje yeti po prenovi na pogled resneje in robustneje, še posebej v različici "outdoor" z nekaj podrobnostmi za dodatno zaščito vozila pred učinki manj urejenih poti.

V notranjosti vlada značilna koncernska urejenost, za drobnarije je na voljo veliko odlagalnih površin in predalčkov, novost je možnost vzdolžnega pomika zadnjih sedežev, kar omogoča prilagajanje prostora za noge ali prostornine prtljažnika med 400 in 500 litri.

V preizkusnem avtomobilu s štirikolesnim pogonom je bil vgrajen dvolitrski štirivaljnik z močjo 81 kilovatov, ki je sicer najšibkejši v ponudbi, a je svoje delo opravljal solidno, še ugotavljajo avtorji oddaje Avtomobilsko-prometne minute na Valu 202.

Več podrobnosti s preizkusa yetija in o novostih na avtomobilskem trgu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.