Ceca je dokazala, da je prava profesionalka, saj si je kljub natrpanemu urniku na novinarski konferenci vzela čas tako za novinarje kot tud za oboževalce. Foto: RTV SLO
Ceca je dokazala, da je prava profesionalka, saj si je kljub natrpanemu urniku na novinarski konferenci vzela čas tako za novinarje kot tud za oboževalce. Foto: RTV SLO
Zrcalce, zrcalce na steni, povej, katera najlepša na sliki je tej ... Foto: RTV SLO

V veliko zadovoljstvo mi je, da je v Sloveniji za sobotni koncert vladalo tako veliko zanimanje, da smo lahko v petek priredili še enega. Res sem počaščena.

O dveh koncertih v Ljubljani

Pravzaprav mi je vseeno, kaj moja otroka postaneta v življenju, pomembno je le, da bosta izobražena človeka.

Ceca o svojih otrocih
Ceca si je vzela čas tudi za našo ekipo, zato smo jo lahko obiskali v njeni hotelski sobi in ji zastavili vprašanje. Foto: RTV SLO
Se vam zdi, da je Ceca res prestara za Playboy? Foto: Organizator

Govorimo seveda o Ceci, ki je za soboto, 17. marca napovedala koncert na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, potem pa so organizatorji ugotovili, da so slovenski oboževalci karte razgrabili že en teden pred nastopom.

Tistih, ki so ostali brez vstopnic, pa ni bilo malo. Pravzaprav jih je bilo toliko, da so se organizatorji odločili, da bodo Ceco povprašali, kaj meni o še enem koncertu pri nas. Ceca je kot prava profesionalka na veliko veselje vseh oboževalcev privolila, tako bomo Slovenci ta konec tedna kar dva dni lahko uživali v družbi te odlične pevke.

Vajena medijske pozornosti
Ceca je pred novinarje stopila vsa cvetoča in nasmejana, čeprav je potožila, da je morala vstati že ob 5.00 zjutraj, saj so ji slovenski organizatorji ob 8.00 rezervirali letalo, s katerim je priletela v Slovenijo. Na vprašanje, od kod ji energija, je odgovorila, da se je v vseh teh letih že navadila na hiter tempo življenja, ki ga prinaša poklic pevke. Ceca je vzela v zakup tudi medijsko izpostavljenost, ki jo zvezdništvo prinaša, moti pa jo, da vsak novinar lahko o zvezdniku reče ali napiše prav vse - in to brez vsakršnih posledic, a upa, da bo kmalu sprejet zakon, ki bo to preprečeval.

Prestara?
Ker za Ceco vzdihujejo številni moški, zavida pa ji tudi marsikatera ženska, nas je odgovor na vprašanje, ali bi se slikala za srbski Playboy, vse presenetil. No, ne toliko odgovor kot njegova utemeljitev: "Ne, ne bi. Zdi se mi, da je to bolj za dekleta. Jaz sem prestara!" Oboževalci 33-letne lepotice pa seveda ne mislijo tako, a za zdaj kaže, da bodo svojo zvezdo lahko občudovali le oblečeno.

Nogomet ni več in
Čeprav je Ceca tudi lastnica enega izmed srbskih nogometnih klubov, nam je zatrdila, da ima nogometa vrh glave: "Zdaj sem se iz športa malo umaknila in vsi vemo, da mojemu klubu trenutno ne cvetijo rože."

Zadovoljna s sodelavci
Ceca je povedala, da jo na koncertih spremlja vedno ista ekipa glasbenikov, s katero je povsem zadovoljna, saj pričarajo čudovite melodije. Tudi za besedila svojih pesmi pravi, da so ji pisana na kožo. Z Marino Tucaković, eno najbolj znanih tekstopisk v balkanskem prostoru, sodeluje že 14 let. "Marina me tako dobro pozna, da zadnjih deset let pogovor o besedilih sploh ni več potreben. Nekako preroška so," se je posmejala.

Ceca samo za vas!
Ste vedeli, da lahko Ceca zapoje tudi samo za vas? "Pela sem že na zasebni zabavi, na proslavi nekega podjetja. Bilo je zelo prijetno in večer mi je ostal v lepem spominu," je zatrdila. Cena takšnega nastopa pa je seveda ostala skrivnost in le predstavljamo si lahko, pri koliko ničlah se številka ustavi ... Cecino občinstvo večinoma sestavljajo dekleta, na kar pa je pevka ponosna: "Ženske so bolj kritične in vidijo več napak. Če so one zadovoljne z mojim nastopom, potem je dober."

Ekskluzivno za MMC
Po končani tiskovni konferenci pa so imeli nekateri novinarji čast Ceco obiskati tudi v njeni hotelski sobi. Na srečo je bila med njim tudi naša ekipa MMC-ja. Zvezdnico smo povprašali, kako je z dueti. Ceca je že posnela duet z Miro Škorić, Željkom Šašičem, Acom Lukasom in seveda z Luno - pesem Drugarice je bila velik hit tudi pri nas. A zadnji duet se je na njenem albumu znašel že davnega leta 2000. Zanimalo nas je, zakaj? "Žal nisem našla prave pesmi, ki bila primerna za duet. Ko pa jo bom, bom seveda z največjim veseljem posnela duet z enim izmed svojih kolegov."

Zvesti oboževalci
Da je Ceca v Sloveniji resnično priljubljena, so dokazali številni dijaki bližnje šole, ki so jo čakali pred hotelom, v upanju, da jo bodo vsaj za hip uzrli. Nekaterim je nazadnje uspelo dobiti tudi pevkin avtogram, tisti najbolj srečni pa so se z njo lahko celo slikali. In kar pet čistilk je tiste pol ure, ko je bila Ceca gostja hotela, vneto čistilo ravno tisto nadstropje, v katerem je bila pevkina soba, in željno pogledovalo proti vratom njene sobe.

Treba bo počakati
Za konec pa še žalostna novica za vse oboževalce - Ceca bo nov album predvidoma izdala šele konec leta 2008 ali v začetku leta 2009, saj pravi, da dobre pesmi ne nastanejo tako hitro.

Tina Hacler

V veliko zadovoljstvo mi je, da je v Sloveniji za sobotni koncert vladalo tako veliko zanimanje, da smo lahko v petek priredili še enega. Res sem počaščena.

O dveh koncertih v Ljubljani

Pravzaprav mi je vseeno, kaj moja otroka postaneta v življenju, pomembno je le, da bosta izobražena človeka.

Ceca o svojih otrocih