Zmagovalec Melodij morja in sonca Domen Kumer. Foto: RTV SLO
Zmagovalec Melodij morja in sonca Domen Kumer. Foto: RTV SLO
Rebeka naj bi Domnovo pesem že pred prireditvijo poslušala v avtu. Foto: MMS

Pevka Rebeka Dremelj je namreč po nastopu in razglasitvi zmagovalca sobotnega festivala Melodij morja in sonca dejala, da ji je bila Domnova pesem že od nekdaj zelo všeč, saj jo je poslušala v avtu zadnje mesece, in sicer v izvirni izvedbi pevke Tijane Dapčević.

Ob tem mu je iskreno čestitala za zmago in dodala, da če bi se Domen potegoval za oskarja, bi ga zagotovo tudi dobil. Kumer je na to izjavo dejal, da je očitno, da v Sloveniji brez zavisti pač ne gre.

Organizator ob tem ugotavlja, da so bili ob prijavi skladbe na prijavnici navedeni naslednji avtorji: avtor glasbe Domen Kumer, avtor besedila Steffanio, avtor priredbe Zvone Tomac in da je s podpisom zajamčena verodostojnost podatkov, ustreznost prijave v skladu z javnim razpisom ter posledično tudi vse moralne in materialne odgovornosti, povezane s tem.

Ob tem so še pojasnili, da je v Sloveniji za ugotavljanje plagiatov pristojno le sodišče, za kar naknadno pridobi strokovne analize, tožbeni postopek pa lahko sproži le morebitni oškodovani avtor.