Trije obrazi, ki se bodo med sabo pomerili za zmago v oddaji Piramida. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Trije obrazi, ki se bodo med sabo pomerili za zmago v oddaji Piramida. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Erika Žnidaršič o drugi sezoni Piramide

Pred velikim finalom številka dve je Erika za MMC povedala, da pričakuje zelo napet finale, še posebej kar se tiče retoričnih dvobojev.

Erika, ki jo mimogrede poleg voditeljstva najbolj mika raziskovalno novinarstvo, je še povedala, da so se od prve sezone, ki jo je zaznamoval predvsem Zmago Jelinčič s svojim populističnim nastopaštvom, so se naučili ogromno. "Se mi zdi, da dobiš veliko izkušenj. Tudi z gosti imaš nek poseben stik in človeka lahko na nek drug način spoznaš," je o izkušnjah s Piramido povedala Žnidaršičeva. Več si oglejte v videoprispevku!

Kdo so finalisti druge sezone?
Tekmovalci, ki so si z retoričnimi spretnostmi priborili finalni nastop, so Jože Činč, prekmurski televizijski voditelj, Angelca Likovič, predsednica društva Pobuda za šolo po meri človeka, in Janez Turinek, duhovnik iz Artič.

Jože Činč je pred leti zaslovel kot voditelj zabavne oddaje na lokalni televiziji v Murski Soboti. Nato se je preselil v "velki varaš" in zablestel s svojo zgovornostjo brez dlake na jeziku in nepredvidljivostjo pri vodenju oddaj.

Angelca Likovič je gledalce do zdaj očarala s svojimi retoričnimi sposobnostmi, pozitivno energijo in borbenostjo, ki ji je bržkone prinesla uvrstitev v veliki finale Piramide. Zanimivo je, da je ob prvem povabilu v oddajo celo nekoliko oklevala, preden je privolila.

Janez Turinek je mladi duhovnik, ki je v Piramidi prvič sodeloval kot gledalec, saj je navijal za Nušo Derenda. Tam so ga opazili ustvarjalci oddaje in ga zaradi njegove simpatičnosti povabili v oddajo tudi kot tekmovalca. Duhovnik iz Artič je tekom oddaje podrl vse stereotipe o cerkvenih možeh.

Za glasbeno popestritev med debatami bo poskrbela Jerca Mrzel. Zapela bo prirejeni skladbi Čez Šuštarski most in Zemlja pleše.

V torek zvečer se nam na TVS obeta zares veliki troboj. Trije nabrušeni jeziki, ki so nedvomno mojstri retorike, se bodo udarili na vso moč. In to brez dlake na jeziku.

J. S.

Erika Žnidaršič o drugi sezoni Piramide