Matjaž pravi, da je bil deležen nepozabne izkušnje. Foto: misterslovenia.com
Matjaž pravi, da je bil deležen nepozabne izkušnje. Foto: misterslovenia.com
Erik Ferfolja ne ve, kaj se je zgodilo z izidi tekmovanja. Foto: misterslovenia.com

Svetovni lepotni izbor Mister Universe 2013 se je po dveh tednih neprestanih dejavnosti in dogodkov sklenil v Dominikanski republiki, točneje v osrednjem gledališču v Santiagu. Za lepotni prestol najlepšega v vesolju so se potegovali predstavniki iz Amerike, Evrope in Afrike. Prvič pa interesa niso pokazale azijske države in Avstralija.

Najboljših 12 fantov je določila izbrana komisija, ki je dan pred finalnim spektaklom ocenila vse tekmovalce. Predstavniki so morali prepričati z intervjujem, izhodom v elegantni obleki in kopalkah. Slovenski predstavnik Matjaž Kumelj je komisijo prepričal in se suvereno uvrstil med finaliste.

Na dan tekmovanja pa preobrat - predsednik strokovne komisije Juan Souffront Rodriguez je prejel list papirja s popolnoma drugačnimi izidi tekmovanja, Slovenije na listu ni bilo. Strokovna komisija se je pritožila, vendar so prireditelji vztrajali, da se zapisane države uvrstijo naprej.

"Vse to okoli zamenjave določenih držav se je dogajalo med samo prireditvijo, ko smo bili vsi agenti v teatru med gledalci. Vse, kar smo v danem trenutku videli, je bilo to, da je komisija vstala s svojega mesta in se nemudoma odpravila v zaodrje. Če bi vedel, za kaj gre, ne bi ostal ravnodušen in bi tudi sam ukrepal," je povedal Erik Ferfolja, lastnik licence tekmovanja Mister Universe za Slovenijo.

Svetovna organizacija pa si ni dovolila po svoje ukrepati samo pri izbiri finalistov, ampak tudi glede samega zmagovalca. Ob koncu je imel namreč najvišje ocene predstavnik Belgije, na drugem mestu je pristal mister Senegala. Uradni končni izidi organizacije Mister Universe pa so nekoliko drugačni - za zmagovalca so razglasili mistra Rafaela Chaveza iz Riviere Maye (Mehika). Z nazivi spremljevalcev pa so se okitili mister Belgije, Senegala, Peruja, Mehike in Brazilije.

"Vesel sem, da sem bil deležen resnično nepozabne izkušnje. Ob koncu ostane nekoliko grenkega priokusa, vendar se s tem ne bom obremenjeval. Vem, da sem se izkazal in Slovenijo spet predstavil na najboljši način, kar lahko potrdijo tudi drugi," je celotno zadevo komentiral Kumelj.

Lepotci bodo v ospredju ponovno prihodnjo sredo, 12. junija, ko bo znan novi mister Slovenije.