Družabna kronika
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Bazar Sila
Bazar Sila je uveljavljen kot eden največjih vsakoletnih dobrodelnih dogodkov v Sloveniji, ki ga vsako leto obišče več kot tisoč obiskovalcev. Foto: BoBo
VIDEO
Od Miklavževega sejma do...

Dodaj v

Foto: Dobrote in darila z vseh koncev sveta - v Ljubljani

Tradicionalni dobrodelni bazar
3. december 2017 ob 13:12,
zadnji poseg: 3. december 2017 ob 16:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V iskanju daril je z idejami na pomoč priskočil tradicionalni dobrodelni bazar Sila. Izkupiček od prodanih izdelkov bo namenjen otrokom, ki trpijo zaradi avtizma ali slabih socialnih in finančnih razmer.

Bazar, ki že dve desetletji povezuje mednarodno kulturno raznolikost in dobrodelnost, je tudi letos ponudil pester nabor kulinaričnih posebnosti in unikatnih izdelkov iz številnih držav po vsem svetu. Svojo kulturno raznolikost je 36 držav predstavilo z izdelki in 15 držav s kulinaričnimi posebnostmi.

Z zbranimi sredstvi na letošnjem bazarju so se po dolgem prijavnem postopku in tehtni izbiri na podlagi predlaganih projektov in skupaj z veleposlaniki sodelujočih držav odločili podpreti projekte Društva za avtistične otroke Školjka, Inštituta za avtistične in sorodne motnje, Inštituta za zaščito otrok Lunina vila in Društva Beli obroč Slovenije.

Na bazarjih zbrali že več kot 1,3 milijona evrov
Združenje Sila je bilo ustanovljeno leta 1993 v Ljubljani za spodbujanje kulturnih in izobraževalnih izmenjav ter utrjevanje odnosov med članicami. To so večinoma soproge diplomatskih in gospodarskih predstavnikov tujih držav ter mednarodnih organizacij v Sloveniji.

Prvi mednarodni dobrodelni bazar je združenje Sila pripravilo leta 1994 v poslovni stavbi na Trgu republike. Na njem je sodelovalo 12 držav, za Pediatrično kliniko v Ljubljani pa so zbrali več kot 11.000 evrov.

Doslej so na bazarjih zbrali več kot 1,3 milijona evrov, ki so jih namenili različnim slovenskim organizacijam in posameznikom, piše na spletni strani združenja.

D. S., foto: Borut Živulović/BoBo
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo