Naključna navijačica? Ne, Rebeka Dremelj. Foto: Zaklop
Naključna navijačica? Ne, Rebeka Dremelj. Foto: Zaklop

Le malokdaj se zgodi, da bi nekemu športniku podporo javno izrazilo toliko ljudi slovenske estrade. Pri postavnemu Ptujčanu, ki se bo v soboto v Stožicah pomeril s Poljakom Rafalom Jackiewiczem, pa se zdi, da bi vsi radi bili zraven - bili vidni.

Za priljubljenega Mr. Simpatikusa so svoje ime in glas zastavili mnogi znani obrazi, s katerim ga vežejo različne skupne zgodbe. Seznam Dejanovih "oboževalcev" je res dolg, od igralcev Borisa Cavazze, Jurija Zrneca, Tadeja Toša in Maje Martine Merljak do glasbenikov Jana Plestenjaka, Marka Vozlja, Natalije Verboten, Samuela Lucasa, Mance Špik, Omarja Naberja, Grega Skočirja, Alenke Gotar, Rebeke Dremelj in Žane Povše do drugih znanih imen, kot so Marko Milič, Jure Košir, Esad Babčič, Miran Stanovnik, Marko Potrč, Tomaž Barada, Jasna Kuljaj, Erika Žnidaršič in Oriana Girotto.

Potrč: "Imam veze na urgenci"
Nekateri izmed njih so posneli tudi kratke spote, v katerih najboljšemu slovenskemu boksarju namenjajo včasih duhovite, včasih pa precej borbene besede. Natalija Verboten z že precej vidnim trebuščkom je tako Dejanu pred sobotnim dvobojem kar v dvojini zaželela, da "držita pesti" zanj, Jure Košir pa me je na srce položil: "Imej jeklene živce in železno pest."

Pevec rockerjev Big Foot Mama Grega Skočir ni mogel iz svoje kože in mu je v svojem slogu zaželel: "Rock'n'roll in narod - ni vraga, da ni zmaga." Kot se to spodobi za pevca, pa je Samuel Lucas "zažvrgolel": "You are the champion, my friend ..." Voditelj Marko Potrč pa je bil precej "krvav": "Jackiewicz, ne skrbi, imam veze na urgenci!"

Podporo so Mr. Simpatikusu izrazili tudi Milena Zupančič, Petra Majdič, Tomi Meglič, Jernej Šugman in Mario Galunič.

Le kako bi Dejanu torej lahko spodletelo?

Oglejte si nekaj videosporočil podpore znanih Slovencev in utrinke s snemanja. Foto: Marko Vavpotič/Zaklop.

Jure Košir, Erika Žnidaršič, Esad Babačič, Grega Skočir in Oriana Girotto

Boris Cavazza

Natalija Verboten

Miran Stanovnik in Marko Vozelj

Samuel Lucas

Marko Potrč

Tomaž Barada

Manca Špik