Alenka je med finalnim nastopom pri plesanju rumbe pokazala osupljivo gibčnost. Foto: MMC RTV SLO
Alenka je med finalnim nastopom pri plesanju rumbe pokazala osupljivo gibčnost. Foto: MMC RTV SLO

Alenka je v pogovoru za MMC pojasnila, da so bili treningi še posebno zadnji teden precej naporni, saj sta, tudi zato, ker se je Alenka obenem pripravljala na novo otroško predstavo, trenirala po dvakrat na dan. A se je obrestovalo, saj so bili gledalci nad njunim plesom navdušeni. "Vsak nastop je bil kot ena mala predstava. In kot igralka v nastopu najbolj uživam, kadar uživajo tudi gledalci," je pojasnila Alenka.

O izbiri glasbene podlage (Alenka in Miha sta za finalni nastop izbrala Kreslinovo Nekega jutra, ko se zdani) Alenka pravi, da sta jo ves čas tekmovanja izbirala skupaj: "Včasih je kaj predlagal Miha, včasih jaz, za nasvete sva spraševala tudi najine najbližje. Ne bi se dobro počutila, če bi izbrala nekaj na hitro, kar bi bilo sicer v redu, ampak čez en teden bi se pa spomnila kakšne druge pesmi ter bi si rekla: 'Vidiš, na to bi morala plesati!'"

"Je pa res, da jaz pripadam neki drugi generaciji in tudi sicer poslušam veliko starejše domače glasbe, tako da sem nekajkrat predlagala kakšno skladbo, ki je Miho navdušila ali pa je bil presenečen, ko je spoznal kaj novega," še pravi Alenka.

Alenkina gibčnost posledica službe in tibetanskih vaj
Igralka je na odru pokazala tudi zavidljivo gibčnost, zato smo jo povprašali tudi o tem: "Hja, tega ne moreš tako na hitro natrenirati, zato sem najbrž tudi sicer precej gibčna. Tudi v službi me pogosto doleti tako ali drugačno razgibavanje. Ravno zdaj se namreč pripravljam na novo otroško predstavo, kjer igram mačko in psa, kjer je gibanje odločilnega pomena."

"Sicer pa sem se med nosečnostjo ukvarjala z jogo, prisegam tudi na tibetanske vaje. Te, mimogrede, zelo priporočam vsakomur, ne glede na EMŠO, saj gre za raztegovanje mišic s pomočjo posebne tehnike dihanja in za to ni nikoli prepozno," svetuje Alenka in dodaja, da je pri igralcih izrednega pomena, da obvladajo gibanje svojega telesa, saj to pripomore k celostni podobi lika oz. njegovega značaja.

Posnetke obeh nastopov Alenke in Mihe ter Saše Kranjca in Špele Kralj, ki sta bila druga finalista turnirja, si lahko ogledate spodaj, v galeriji pa vam ponujamo tudi nekaj fotoutrinkov s tekmovanja.

Saša in Špela plešeta quick step
Alenka in Miha plešeta quick step
Saša in Špela plešeta čačača
Alenka in Miha plešeta rumbo