V desetih dneh se bo v Kamniku v sklopu Festivala zvrstilo kar kakih 120 predstav in dogodkov, tako da Kamfest postaja eden največjih in najvidnejših poletnih festivalskih dogodkov v osrednji Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Miro Štebe
V desetih dneh se bo v Kamniku v sklopu Festivala zvrstilo kar kakih 120 predstav in dogodkov, tako da Kamfest postaja eden največjih in najvidnejših poletnih festivalskih dogodkov v osrednji Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Miro Štebe
Na Kamfest drvijo gostje od blizu in daleč

Tradicionalni, zdaj že 11. kamniški poletni festival Kamfest, so v petek, 7. avgusta, uradno odprli v času našega TV Dnevnika, toda festivalsko dogajanje se je začelo že precej prej. Že vse popoldne je bilo veselo v Keršmančevem parku ob bregu Kamniške Bistrice, kjer so Kamničani odkrili svojo novo plažo, za otroke pa so organizatorji pripravili celo vrsto možnosti za zabavo – od lutkovnih in drugih predstav do plezalne stene, nogometnega igrišča, bralnice s knjižicami iz kamniške knjižnice in celo vrsto dobrot. V Parku bo veselo ves čas Kamfesta. Starejši pa so v avgustovski vročini radi zašli na Trg talcev, kjer so, tudi v sklopu Kamfesta, pripravili Festival piva in okusov Kamnika in s tem tudi dostojno počastili svetovni dan piva. Kamničanom in drugim obiskovalcem, med katerimi je bilo tudi kar precej tujcev, so predstavili najrazličnejše kamniške dobrote, niso pa manjkale tudi druge, običajnejše poslastice, za pivske sladokusce pa so na pokušino postavili kar več kot 60 vrst piva, ki jih vari okoli deset pivovarjev.

Za ljubitelje motorjev in starih fotografij je kamniško društvo ljubiteljev starodobnih vozil na Malograjskem dvoru pripravilo razstavo motorjev indian in fotografij fotografskega mojstra in ljubitelja starodobnikov Janeza Kukca Mezka. Zgodovina motorjev indian, ki so med zbiralci starodobnih motorjev zelo zaželeni, sega v leto 1901 in veljajo za prve ameriške motorje. Izdelovalo jih je podjetje Springfield, ki je postalo vodilno v svetu motociklov.

Živahno pa je bilo in bo tudi še vse festivalske dni, tudi na drugih prizoriščih: v parku Evropa, kjer se predstavljajo in ustvarjajo predvsem mladi, v Samčevem predoru, kjer poteka sejem različnosti – Diversity, na gradu Zaprice, na območju nekdanjega podjetja KIK ter na drugih prizoriščih. Glavne prireditve festivala pa potekajo na glavnem odru v palaciju nekdanjega Malega gradu, na nočnem odru pod Malim gradom in na Elektrinem odru Katzenberg. Na teh odrih se bodo predstavile številne znane in manj znane skupine in umetniki iz Slovenije in iz tujine - še zlasti z območja nekdanje Jugoslavije. V desetih dneh se bo v Kamniku v sklopu festivala zvrstilo kar okoli 120 predstav in dogodkov, tako da Kamfest postaja eden največjih in najvidnejših poletnih festivalskih dogodkov v osrednji Sloveniji. Razveseljivo pa je tudi, da je med obiskovalci vse več tujcev.

Na Kamfest drvijo gostje od blizu in daleč