K4  že desetletja velja za steber urbane kulture v prestolnici. Foto: Mark Kucler
K4 že desetletja velja za steber urbane kulture v prestolnici. Foto: Mark Kucler

K4, ki je svoja vrata prvič odprl na dan mladosti leta 1989 in velja za prvi ljubljanski alternativni klub, je pustil močan pečat na mestni, državni in regionalni avantgardi, zato ni čudno, da je v petek v klub uspelo priti le najzgodnejšim in najbolj potrpežljivim obiskovalcem.

Klub, ki je zadnja leta sicer izgubil nekaj zagona, je očitno v pretekli sezoni končno ujel tla pod nogami, v novo pa vstopil odločno kot že dolgo ne. K4 si namreč znova želi postati prva izbira izbira študentov in vseh, ki iščejo dobro glasbo, hkrati pa želi spodbujati domače ustvarjalce, kolektive in smernice ter ponuditi unikatno izkušnjo v underground klubu evropskega ranga.

K4 privabil številne obiskovalce
Kot poudarja ekipa, ki stoji za K4, je bil cilj prenove in nadgradnje tudi ta, da Štirka znova pride v kondicijo, ki bo skladnejša s tem, kar mora tak prostor nuditi danes, ko preživljanje prostega časa in druženje potekata drugače kot pred dvajsetimi leti.

Kot kaže, jim za zdaj uspeva, saj je prvi konec tedna v ikonično klet na Kersnikovi 4 privabil tako staroborce kot tiste, ki klub šele spoznavajo.

Razgibani konci tedna v Štirki
K4 bo do konca septembra odprt vsak petek in soboto. V oktobru pa se bodo koncem tedna pridružila tudi druženja med tednom, imenovana K4 Frekvenca, ki bodo namenjena predvsem študentom in ljubiteljem kakovostne zabave.

Dogajanje v K4 lahko spremljate na www.facebook.com/klubk4/events, ne spreglejte pa prvih treh gostovanj sezone. Že prihodnji petek bo v K4 priletel berlinski štiritaktnik Oskar Offermann, teden dni pozneje, 30. septembra, se v Štirko vrača brazilska ikona drum'n'bassa Dj Marky, prvi petek v oktobru pa bo ob štartu serije Tigerbalm ljubitelje basov razplesal vzpenjajoči se škotski selektor Inkke.