Akira se bo predstavil v duetu z Jadranko Juras. Foto: MMC RTV SLO
Akira se bo predstavil v duetu z Jadranko Juras. Foto: MMC RTV SLO
Katja Koren, Jaka Jakopič
Kako dobro pojejo nogometaši? Jaka bo svoje sposobnosti pokazal v nedeljo. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Uljan in Jože Krajnc
Jože že ima glasbene izkušnje, zato nedeljski nastop najbrž ne bo prevelika težava. Foto: MMC RTV SLO

Jako Jakopiča, nogometaša, ki je premagal raka, bo petja učila Katja Koren, Akira Hasegawa se bo predstavil v duetu z Jadranko Juras, Marjan Uljan, ustanovitelj glasbene skupine Malibu, pa bo pri petju pomagal Jožetu Krajncu.

Jaka Jakopič pravi, da je vedno rad pel, a dodaja, da pravzaprav nima posluha in da "ne bo on kriv, če bodo zaradi njega prekinili oddajo". O plesu 30-letni nogometaš pravi: "Dvorana je šla običajno v levo, jaz pa v desno. Na šolskih plesih, če je prišla kakšna punca pome, da bi zaplesal z njo, sem se vedno izgovarjal, da me boli noga, ker smo imeli naporen trening."

Mladi očka (aprila sta se mu rodili dvojčici Inja in Taja) je 17. aprila 2002 izvedel, da ima Hodgkinovo bolezen oziroma raka na bezgavkah, le malo po tem, na svoj 24. rojstni dan, pa je začel hoditi na kemoterapijo. Pozneje se je vrnil na nogometne zelenice, po poškodbi pa čas preživlja s hčerkama in svojo Manco.

Akira se spomni le Beatlov, Ravela in Čajkovskega
"Čeprav sem se rodil v Šempetru pri Gorici, nisem Primorec. Po mamini strani so starši Štajerci, zaradi dedkove službe pa so se selili po vsej Jugoslaviji in bili so ravno v Ajdovščini, ko sem se rodil. Po očetovi strani sem Japonec. Od tu tudi ime - po režiserju Kurosawi," se opiše televizijski voditelj Akira Hasegawa.

In kakšen je njegov prvi glasbeni spomin? "Moj spomin ni ravno najboljši. Spomnim se otroških pesmic, a nimam več pojma, kako so šle. Se pa dobro spomnim, da sem v prvem razredu osnovne šole našel mamine kasete Beatlov, Ravela in Čajkovskega – in te kasete so se ves čas obračale in obračale."

Jože Krajnc, polovica humorističnega para Strašna Jožeta, ki si je letos po 25 letih obril brke, pravi, da je rojen v glasbenem okolju, zato mu ni preostalo drugega, kot da to dejstvo sprejme. V najstniških letih je v glasbeni skupini igral bobne in bas kitaro. Njegov glasbeni okus je zelo širok, saj posluša vse. Jože se bo na odru predstavljal v duetu z Marjanom Uljanom.