Luka Marčetič je mladenič s številnimi talenti. Foto: MMC RTV SLO
Luka Marčetič je mladenič s številnimi talenti. Foto: MMC RTV SLO

Ravno kratke epizode Dan ljubezni pa so bile ključne, da se je Luka podal v voditeljske vode: "Ustvarjalci oddaje so gledali Dan ljubezni in predlagal me je režiser oddaje. Tanja (sovoditeljica in urednica) me je takoj poklicala, sva se zmenila, še isti dan sem šel skozi neke preizkušnje in so se zame odločili."

Kakšna pa je skrivnost slave z Youtuba? Preberite si v klepetu z Lukom Marčetičem.

Luka v oddaji TV Slovenija, Firma.tv, pomaga pri vodenju Tanji Postružnik. Kaj je pa sploh bistvo te oddaje, je zanimalo enega izmed klepetalcev: "Poanta oddaje je, da spodbuja mlade k ustvarjalnosti in podjetništvu. Upamo, da bo nekdo nekaj iz tega potegnil ven in ustvaril svoje podjetje, izdelek ali kar koli. Ali pa začel razmišljati v tej smeri," je v MMC-jevi spletni klepetalnici razkril Luka, ki je dodal, da rad sodeluje pri ustvarjanju oddaje.

Vas zanima, kako je videti oddaja Firma.tv? Oddajo si lahko pogledate tukaj.

Jonas in Pia v Dnevu ljubezni
Mladeniča je v slovenski medijski prostor "potisnila" spletna nadaljevanka Dan ljubezni (in njegov t. i. videolog na portalu Youtube), v katerem lahko zasledimo tudi številne znane obraze. Kako je Luki uspelo k sodelovanju privabiti imena, kot so Jonas Žnidaršič, Pia Zemljič in Ana Dolinar: "Najtežje je bilo dobiti znane obraze v prvih epizodah, ker nihče ni vedel, kdo smo, kako delamo in kako kvalitetno naj bi to bilo. K sreči sem poznal Jonasa Žnidaršiča in Pio Zemljič od prej in so zaradi tega že v prvih epizodah. Ane nisem poznal in sem vesel, da je pogumno prebila led. Na koncu je bila zelo navdušena. Torej to so prve tri epizode. Ko smo imeli pokazati to, je naprej bilo lažje."

Načrti za prihodnost ...
Vsi ljubitelji Dneva ljubezni bodo zagotovo veseli novice, da se bo ta vrnila: "Načrtujemo! Za zdaj lahko samo rečem, da zadeve ni konec in se bo vrnila. Ni pa še znano, v kakšnem formatu in kdaj." In kaj bo Luka počel, ko bo velik, je zanimalo enega izmed klepetalcev: "Ej, glede na to, da se že "pol" življenja ukvarjam s tem, mislim, da se bom še drugo polovico življenja ukvarjal s tem istim. Edino upam, da bolj resno. Da bom lahko delal celovečerce ali serije."