Letos je več kot polovica viktorjev končala v rokah RTV Slovenija! Foto: MMC RTV SLO
Letos je več kot polovica viktorjev končala v rokah RTV Slovenija! Foto: MMC RTV SLO
Oddaja Viktorji 2011

Vodstvo RTV-ja je takrat pojasnilo, da so posnetek prireditve s spleta umaknili zaradi nanašanja na družinski zakonik in volilno kampanjo: "Satira je satira, objavljena in veljavna pravila nacionalke v času predreferendumske in predvolilne kampanje pa so nekaj drugega ..." je generalni diretor Marko Fili obrazložil odločitev.

Oddajo Viktorji 2011 si lahko ogledate na tej povezavi!

"V pravilih je natančno določeno, kje in kako v programih RTV Slovenija sme potekati predstavitev mnenj o tematiki referenduma. Na podlagi sprejetih in veljavnih pravil se je vodstvo RTV Slovenija odločilo, da s programa umakne posnetek podelitve nagrad Viktorji 2011. Posnetek oddaje v času referendumske kampanje torej ne bo na voljo, bo pa do njega mogoče znova dostopati prek avdio-/videoarhiva na spletni strani www.rtvslo.si po 25. marcu 2012," je RTV SLO uradno zapisala v sporočilu za javnost.

25. marec je zdaj tukaj, volišča so se zaprla in zato je posnetek oddaje spet dostopen. V njem si lahko torej še enkrat (ali pa prvič) ogledate prireditev, ki je postregla z obilico "humorja", ki pa je razdelil Slovenijo. Nekaterim se je zdel odličen, drugim pa povsem neprimeren - na letošnjih Viktorjih so bile zbadljivke na račun aktualnega političnega dogajanja namreč usmerjene predvsem v prihajajoči referendum o družinskem zakoniku. Že prvi voditelj večera Boris Kobal (z majico z napisom ZA) si je privoščil homofobe in Sveto družino označil za "mavrično", Slon in Sadež sta med drugim posnela filmček o napadu "gaylienov" ter razmišljala o "najbolj gejevskem naravnem pojavu" - gejzirju, Vid Valič se je spraševal o izvoru homofobije …

Oddajo Viktorji 2011 si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku na desni strani!

Oddaja Viktorji 2011