Na Maturantski paradi 2008 je skupaj plesalo 26.924 maturantov. Foto: MMC RTV SLO
Na Maturantski paradi 2008 je skupaj plesalo 26.924 maturantov. Foto: MMC RTV SLO
Rekordna četvorka
Postavljanje novega rekorda v plesu četvorke
Ambrož: Kdor tega ni doživel, ne more verjeti

Četvorka v organizaciji plesne šole Urška je bila največja na svetu do zdaj, kar pomeni, da so maturantje postavili nov Guinnessov rekord. Zaplesalo je malo manj kot 27.000 mladih, samo v Ljubljani več kot 10.000 maturantov.

Letos, kot smo že poročali, sta potekali dve četvorki - ena v organizaciji Plesne zveze Slovenije, drugo pa je pripravila plesna šola Urška. Četvorke maturanti plešejo tudi po drugih slovenskih in evropskih mestih, nekatere organizira Urška, druge pa PZS.

Ste ples maturantov spremljali s fotoaparatom? Pošljite nam svoje fotografije na Moj splet!


Maturantska parada se je rodila v Ljubljani, 25. maja 2001, v organizaciji plesne šole Urška, kljub odmevnosti pa je bila prva javna četvorka premajhna za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Da bi dosegli rekord v sočasnem plesu, morajo vsi plesati na glasbo, ki je oddajana prek radijskih valov in je dolga vsaj pet minut.

Slovenska cesta zaprta do večera
Letošnja Maturantska parada v Ljubljani bo uvod v pravi plesni karneval, ki bo trajal vse do večera. Zato je bila med 12. in poldrugo uro zaprta Slovenska cesta od Erjavčeve ulice, od Šubičeve do Figovca pa bo zaprta vse do 19.00. Tomaž Ambrož, prvi organizator Parade iz plesne šole Urška, nam je že pred časom povedal: "Ljubljanski župan nam je skoraj ukazal, naj za ves dan zapremo center mesta in se zabavamo."

Za mlade tako pripravljajo plesni karneval, ki bo trajal do 15. ure. Na svoj račun bodo prišli tudi rekorderji, saj jim je organizator pripravil brezplačni koncert - plesna zabava in veselo druženje udeleženk in udeležencev Maturantske parade s Kingstoni, Big Foot Mamo in DJ-Timeom in Viva Brasil Show.

Promet bo oviran tudi v drugih slovenskih mestih.

T. K.

Rekordna četvorka
Postavljanje novega rekorda v plesu četvorke
Ambrož: Kdor tega ni doživel, ne more verjeti
Maturantska parada poteka že osmo leto zapored. Foto: MMC RTV SLO
Prvo leto je bila četvorka premajhna za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Tomaž Ambrož, idejni oče Parade, je za MMC povedal, da je bila priprava prve četvorke najtežja. Foto: MMC RTV SLO
Veselje ob novici, da so postavili svetovni rekord, je bilo nepopisno. Foto: MMC RTV SLO
Po četvorki so zaplesali še angleški in dunajski valček, tango, kankan, sirtaki ... Skratka prepustili so se plesnim ritmom. Foto: MMC RTV SLO
Usklajeni so bili tudi med kankanom. Mlade je med plesom sicer usmerjala Mateja Hočevar Prokofjev. Foto: MMC RTV SLO
Postrojeni v vrste so čakali na navodila plesne učiteljice. Foto: MMC RTV SLO
Ples na ulici! Le kakšen konec srednješolskih dni bi bil bolj primeren? Foto: MMC RTV SLO
Bravo, maturanti! Rekord je postavljen! Foto: MMC RTV SLO