Marika Savšek je študentka fakultete za varnostne vede, ki že 17 let igra v tamburaškem orkestru. Foto: F. A. M.
Marika Savšek je študentka fakultete za varnostne vede, ki že 17 let igra v tamburaškem orkestru. Foto: F. A. M.

Organizatorji tekmovanja so se po neprijetnem zapletu, ko so v petek namesto plavolase Marike za slovensko mis Universe 2010 imenovali Sandro Marinovič, že v preteklih dneh opravičili, danes pa so napako skušali popraviti tudi na simbolni ravni. Marika, ki je prejšnji teden odšla domov kot drugouvrščena spremljevalka, je danes bila okronana za 10. mis Universe, prejela pa je tudi lento in kipec.

V NY tako Marika kot Sandra
Sandra Marinovič, ki napake zagotovo ni bila niti najmanj vesela, je prejela lento in kipec druge spremljevalke. Čeprav bo Marika zdaj prejela vse bogate nagrade, so se organizatorji tekmovanja za neljubo napako želeli Sandri oddolžiti s tem, da bo na izobraževanje na ugledno filmsko šolo v New York odšla tudi ona.

Napačno zapisan vrstni red
Škandal se je na lepotnem tekmovanju zgodil zaradi napačno zapisanega vrstnega reda na listu z izidi glasovanja. Napako je ugotovil neodvisni revizor ob ponovnem pregledu glasov žirije. Izkazalo se je, da so žiranti največ glasov namenili pravzaprav Mariki Savšek in ne Sandri Marinovič, ki je med trojico najlepših deklet prejela najmanj glasov. Medtem ko sta Marika in Sandra zamenjali mesti, drugo mesto ostaja nespremenjeno. Prva spremljevalka je tako še naprej Tjaša Resnik iz Ljubljane. Fotografije nagrajenih lepotic si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.