Ta fotografija dokazuje, da Urška Hrovat, čeprav je že pred kar nekaj leti končala aktivno smučarsko kariero, smuči vendarle ni postavila v kot. Foto: MMC RTV SLO
Ta fotografija dokazuje, da Urška Hrovat, čeprav je že pred kar nekaj leti končala aktivno smučarsko kariero, smuči vendarle ni postavila v kot. Foto: MMC RTV SLO

Večino gostov nam je brez večjih težav uspelo dobiti pred kamero, razen Alberta Tombe, ki je dokazal, da je še vedno velik zvezdnik in da se tako tudi obnaša, saj se na sedmo silo ni veliko oziral.

Oglejte si tudi fotozgodbo s prireditve.

Glavni organizator Jure Košir nam je zaupal, da je s samo prireditvijo zelo zadovoljen, z nekaterimi drugimi smučarskimi mački pa razmišljajo, da bi idejo mogoče razširili zunaj meja Slovenije, saj je zdaj že tradicionalna prireditev, ki ima svoje korenine v poslovilni tekmi Jureta Koširja, pridobila kar nekaj navdušencev iz tujine. To potrjujejo tudi obiski nekaterih tujih medijskih hiš.

Med našim intervjujem je vmes na hitro skočil še na oder za zmagovalce. Vse si oglejte na videoposnetku.

Na tekmi smučarskih legend so nastopile tudi nekatere "vražje Slovenke", med drugimi Nataša Bokal, poznejša končna zmagovalka Špela Pretnar, Urška Hrovat in Alenka Dovžan. Ta nam je zaupala, da je tekmovalna vročica že za njo, kljub slabemu vremenu pa se je z veseljem udeležila dogodka, saj se lahko le tako sreča s starimi prijatelji iz bele karavane.

Med glasbenimi gosti je prvi nastopil DJ Sylvain. Med njegovim nastopom je vse potihnilo, saj je zmanjkalo električne energije. Poglejte si, kakšen obraz je naredil.

Za njim je prišla na vrsto druga vožnja veleslaloma, nato pa večerna zabava, kjer je kot prva nastopila skupina The Tide (pred dnevi smo obiskali predstavitev nove plošče), za njimi pa so oder zavzeli dolenjski Dan D. Njihov pevec Tokac je spregovoril o svojem videnju smučanja, kako so 'na črno' prišli do piščančje obare in še o čem (pri tem nam jo je malo zagodla osvetlitev, zato se usmerite na zvok). Izjavo in njihov nastop si oglejte na spodnjem posnetku.

Nastopili so tudi Big Foot Mama. Veste, da je njihov pevec Grega Skočir treniral smučanje skupaj z Matejo Svet? Povedal nam je tudi, kaj si misli o razmerah v slovenski smučarski karavani.

Jure Rejec