Koncerti z znanimi glasbenimi imeni se bodo zvrstili na Slovenskem, Glavnem in Maistrovem trgu ter prizorišču Pungert. Med nastopajočimi je tudi Peter Lovšin. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Koncerti z znanimi glasbenimi imeni se bodo zvrstili na Slovenskem, Glavnem in Maistrovem trgu ter prizorišču Pungert. Med nastopajočimi je tudi Peter Lovšin. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
false
V Kranju se je začel Kranfest. Foto: BoBo

Tradicionalni dogodek bo potekal do sobote, na sporedu pa bodo različne prireditve, med drugim se bodo zvrstili državno prvenstvo v odbojki na mivki, otroški festival, rokodelska tržnica, številni koncerti in Kranska kuhna.

Festival Kranfest, ki ga pripravlja Zavod za turizem in kulturo Kranj, bo potekal na desetih prizoriščih, s poudarkom na lokacijah v starem mestnem jedru. Začel se bo danes dopoldne z državnim prvenstvom v odbojki na mivki in se zvečer nadaljeval z nastopom stand-up komika Boštjana Gorenca - Pižame in projekcijo vampirske komedije Kaj počnemo v mraku.

V naslednjih dneh bo stari del Kranja kulinarično, ustvarjalno in otroško obarvan. Na Glavnem trgu bo praznik mediteranskih dobrot in kranjske klobase, na trgu pred Prešernovim gledališčem pa se bo predstavila Kranska kuhna. Na Plečnikovem stopnišču bodo svoje rokodelske izdelke predstavili oblikovalci in oblikovalke na umetniški tržnici, najmlajši pa se bodo lahko na Otroškem Kranfestu družili s Piko Nogavičko, se preizkusili na mini skakalnici ter se učili plezati.

Koncerti z znanimi glasbenimi imeni se bodo zvrstili na Slovenskem, Glavnem in Maistrovem trgu ter prizorišču Pungert. Občinstvo bodo med drugimi zabavale skupine Tabu, Kingston, Vigor, Peter Lovšin, Djomla KS, Made in Yugoslavia, Leteči potepuhi, Klapa Kampanel in Veseli svatje, na trgu pred Prešernovim gledališčem pa bodo nastopili zasedba Hamo & Tribute 2 love in Samuel Lucas.

Kranfest je po besedah prirediteljev najbolj množična prireditev na Gorenjskem in prireditev s tradicijo, ki oživlja mestne ulice že od leta 1982. Festival vsako leto obišče od 25 do 30 tisoč ljudi.