Venec iz 106 regratovih cvetov so ji spletle dijakinje škofijske gimnazije z obiskovalci. Foto: Nada Bogataj
Venec iz 106 regratovih cvetov so ji spletle dijakinje škofijske gimnazije z obiskovalci. Foto: Nada Bogataj

V mladosti je najraje kolesarila in med najljubšimi potmi ji je ravno pot od Kranja do Preddvora. Sluh in vid ji sicer že malo pešata, a vseeno z veseljem obuja spomine na dolgo življenjsko pot.

Kot vaška točajka in pozneje žena upravnika hotela na Šmarjetni gori je namreč slišala mnoge anekdote, ki se jih še vedno rada spominja. Vedno je imela smisel za humor in rada se je družila z veselimi ljudmi. Pred leti naj bi celo prejela skrivnostno pismo z neznano vsebino, ki je še vedno zakopano nekje v Kranju.

Obiskali so jo mnogi gostje
Na domači kraj jo še vežejo prijetni spomini. Ob lanskem praznovanju se je ob spremstvu predstavnikov krajevne skupnosti in doma starejših občanov imela priložnost sprehoditi po celotnem kranjskem starem mestnem jedru.

"Obožujem dobro belo vino, smisel za humor in Avsenikovo glasbo," je povedala Marta Polak na praznovanju, ki jo je pričakalo kar na dvorišču doma. Prejela je mnoge čestitke, najbolj pa se je razveselila obiska škofa, dr. Antona Jamnika, ki ga je spoznala že lani, so sporočili iz kranjske občine.

106. rojstni dan ji ni predstavljal nikakršne ovire, zato je z veseljem tudi zaplesala.