Foto:
Foto:
Vodja projekta Ema 2005 Mojca Mavec si želi, da bi bila ponovno v ospredju glasba.
Lani nas je na Evrosongu zastopal Duo Platin.

Vodja projekta Ema 2005 Mojca Mavec pravi, da se priljubljeni voditeljici sami odlično vključujeta v letošnji izbor za pesem Evrovizije, zato moškega sovoditelja zagotovo ne bo, čeprav so sprva načrtovali drugače.


Vabimo vas, da svoje mnenje izrazite na forumu.


Evropski glasbeni spektakel letos praznuje jubilejni 50. rojstni dan, zato bo nostalgično obarvana Ema 2005 gledalcem in poslušalcem v besedi in sliki obudila številne spomine iz preteklosti.

Evrovizijske zvezdice za spomin
Najstarejše občinstvo Evrovizije bo najverjetneje še posebej navdušila plesna točka evrovizijskih zvezdic, ki je natančna predelava plesne točke prvega izbora pesmi Evrovizije v Jugoslaviji. Kot je znano, je bil izbor leta 1961 v ljubljanski Drami.

Glasba nad glamurjem
Prireditev bo Televizija Slovenija 6. februarja v živo prenašala iz studia 1, bila pa naj bi predvsem glasbeni dogodek, podoben koncertu. Mojca Mavec želi, da bo v ospredju ponovno glasba in manj glamur samih izvajalcev. K temu naj bi pripomoglo tudi občinstvo v studiu, ki bo za svoje favorite tokrat navijalo stoje ob samem odru, narejenem v obliki modne steze.

Zimzeleni koncert
Razvedrilni program Televizije Slovenija organizira 30. januarja v okviru okrogle obletnice Evrosonga tudi poseben koncert, na katerem bodo znani slovenski glasbeniki ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija izvajali zimzelene evrovizijske pesmi.

Kot nam je zaupala Mavčeva, so priprave na koncert skoraj zahtevnejše od same Eme, saj posebni aranžmaji za orkester zahtevajo tudi številne vaje nastopajočih. Vse slovenske skladbe, ki se potegujejo za finalni izbor pesmi Evrovizije 21. maja v ukrajinski prestolnici Kijev, bodo predpremierno predvajali 1. februarja med 19.30 in 21.00 na Valu 202.

Brez strokovne žirije
Zmagovalca Eme 2005 bodo izbrali radijski poslušalci in televizijski gledalci s telefonskim glasovanjem, strokovne žirije pa letos ne bo.