Logotip nove oddaje, na katero TV Slovenija stavi to jesen. Foto: RTV Slovenija
Logotip nove oddaje, na katero TV Slovenija stavi to jesen. Foto: RTV Slovenija
Mario Galunič
Galunič je prepričan, da sta humor in smeh nujna sestavina dobrega televizijskega programa. Foto: BoBo

Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, tistega podatka, ki verjetno najbolj zanima mnoge - kdo bo novo oddajo vodil, v pogovoru za MMC še ni želel razkriti, dejal je le, da oddajo v vseh državah vodi moški voditelj in da bodo to vlogo "zaupali preizkušenemu in uveljavljenemu obrazu". "Voditelja bomo razkrili nekaj tednov pred premiero oddaje, potrudili se bomo, da bodo gledalci z njim zadovoljni," je dodal.

Slovenci in Italijani bomo gledali isto
In za kakšno oddajo sploh gre? "Gre za enega najbolje prodajanih formatov zadnjega časa, trenutno se predvaja v približno 20 državah, skupaj z nami se bo pojavil tudi na RAI, na italijanski nacionalni televiziji. Lahko smo videli vse mogoče različice, saj so med državami majhne razlike. Humor in smeh povezujeta ljudi, gre za univerzalno govorico, ki jo enostavno potrebujemo tudi na televiziji. In v tem tiči razlog za uspeh formata Vse je mogoče," je prepričan Galunič.

Brez ponavljanja kadrov - v živo!
V vsaki oddaji bo voditelj šova v goste povabil šest znanih obrazov, ki se bodo skozi petje, ples, igro besed in improvizacijo v seriji domiselnih in izjemno zabavnih iger zapletali v nenavadne vloge in posledično tudi komične situacije. Oddaja bo nastajala v živo pred občinstvom in prav neposredna bližina gledalcev in njihovih odzivov na dogajanje v studiu bo še dodatno prispevala k sproščeni zabavi in smehu. V oddaji ni tekmovanja, ni točkovanj in ni pravil - dovoljena je le zabava.

Kdaj bo oddaja prvič na sporedu, še ni znano, jasno pa je, da nam bo krajšala jesenske sobotne večere. Po Galuničevih besedah je trenutno predvidena ena sezona, ko pa bo narejen načrt za prihodnje leto, bodo videli, ali jo bodo še ponudili na sporedu.

Z vsako oddajo se veliko naučijo
Format oddaje Vse je mogoče je torej kupljen. Zakaj so se odločili za to potezo? "V Razvedrilnem programu želimo biti primerljivi z aktualno razvedrilno produkcijo in zato smo ves čas na tekočem s tem, kaj se v Evropi in v svetu dogaja. Tako se tu in tam odločimo za preverjen recept uspešnih tujih oddaj, ki jih seveda moramo adaptirati in narediti take, da so všeč našim gledalcev. S tem je ogromno dela, tako je bilo tudi pri Moji Sloveniji. Še zmeraj pa je velika večina naših oddaj plod ustvarjalnosti domačih ustvarjalcev. Naj dodam, da se zmeraj, ko se odločimo za nakup formatov, tudi veliko naučimo, hočeš nočeš moramo biti ravno tako dobri kot vse velike televizije, imamo vpogled v znanje, do katerega sami ne moremo priti, saj za takimi projekti stojijo močne produkcijske, ustvarjalne ekipe, ki si jih sami ne moremo privoščiti," je pojasnil Galunič.

Napovednik za oddajo Vse je mogoče si oglejte spodaj.