Nuška Drašček je bila v klasični beli obleki čudovita nevesta. Foto: Dejan Mijovič
Nuška Drašček je bila v klasični beli obleki čudovita nevesta. Foto: Dejan Mijovič
Nuška Drašček
Nuška Drašček je na letošnji Emi nastopila s skladbo Kako lepo in se uvrstila v finale. Foto: RTV SLO

MMC povedala Nuška Drašček, ki je pred kratkim obljubila večno zvestobo svojemu Mihi.

Simpatična Nuška in njen Miha sta pred oltar stopila pred dobrim tednom. Nuška je za MMC pojasnila, da je bil obred čudovit, "vse je bilo b. p.". Seveda je imela tudi nekaj treme: "Malce sem bila nervozna, saj si želiš, da bi vse potekalo v redu," je povedala.

Na poroki je bilo po Nuškinih besedah 80 svatov, za dobro glasbo pa so poskrbeli Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Perpetuum Jazzile in Vokalna akademija Ljubljana. Novoporočenca, ki sta se zaročila v Južni Ameriki, sta poskrbela za prav posebna darila svatov. Namesto konfetov sta jim namreč podarila CD s pesmijo Don't worry, be happy v "njuni priredbi". "Idejo mi je dala sodelavka, potem sva jo malce premlevala in nato res priredila besedilo najini zgodbi ter jo odpela a capella," je pojasnila Nuška.

"Za otroke je še prezgodaj"
Nuško smo seveda povprašali tudi o njunem poročnem potovanju in o tem, ali že razmišljata o naraščaju. Nuška meni, da še ni prišel čas za potomce. "Je še prezgodaj," je pojasnila in dodala, da gresta z Miho na poročno potovanje v drugi polovici leta. "Verjetno bova izkoristila nagrado, ki sem jo dobila v oddaji Zvezde pojejo," je povedla Nuška (Nuška je z Juretom Seškom z 8.140 glasovi postala zmagovalka superfinala oddaje Zvezde pojejo, oba sta si prislužila potovanje v Egipt), ki se bo tako z možem odpravila na križarjenje po Nilu.

Čaka jo turneja po ZDA in "ocenjevanje" v Belorusiji
Nuško smo vprašali še po njenih glasbenih projektih. Povedala je, da se kmalu odpravlja na turnejo po ZDA kot gostja Godbe Slovenskih železnic, čaka pa jo tudi pot v Belorusijo. "V Belorusijo grem kot članica žirije otroškega festivala," je pojasnila in dodala, da jo konec avgusta ali v začetku septembra čaka še izid albuma.

A. M.

V videu spodaj si lahko ogledate Nuškin nastop na letošnji Emi.