Andrej Šterman (desno) v družbi
Andrej Šterman (desno) v družbi "pomočnika" Izidorja Sosiča. Foto: RTV Slovenija/Urh Pirc

Drugič, odkar v Sloveniji spremljamo kviz Joker, in prvič po slabem letu in pol se je zgodilo, da je tekmovalec osvojil glavno nagrado, 20.000 evrov. To je uspelo 27-letnemu Andreju Štermanu, sicer rojenem v Radencih, ki zadnja leta živi v Ljubljani, kjer je na tamkajšnji fakulteti za farmacijo zaposlen kot mladi raziskovalec. O sebi je med drugim razkril, da ga zanima kulinarika, ki je ključna tudi, kadar se z dekletom odpravita na kakšno potovanje.

V pomoč mu je bil prijatelj in sodelavec Izidor Sosič, ki je bil tudi njegov mentor pri magistrski nalogi. Med drugim skupaj raziskujeta nove sintezne poti za pripravo novih učinkovin, je v oddaji pojasnil Sosič, ki ima, mimogrede, tudi zelo zanimiv konjiček: je namreč velik ljubitelj piv in vneto zbira nalepke s pivskih steklenic oz. pločevink različnih piv, ki jih je do zdaj poskusil – doma jih ima več kot 2.000, se je pohvalil.

Joker

Andrejeva pot od 0 do 20.000 evrov se je začela z vprašanjem, kako se še drugače imenuje Planica, sklenila pa z že omenjenim vprašanjem o izvoru Skypa. Poznate odgovor? Kaj pa na preostalih 10 vprašanj, ki jih je Andrej skoraj za šalo preskočil na poti do glavne nagrade? Do vrhnje stopnice v kvizu se je sicer prebil že z odgovorom na osmo vprašanje, nato pa tam ostal vse do zadnjega. Kako bi šlo vam?

Kaj je po koncu oddaje povedal Andrej Šterman, si lahko ogledate v videu spodaj.