Nika je bila po razglasitvi vidno presenečena. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika je bila po razglasitvi vidno presenečena. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Kljun in Luka Cimprič
Način razglasitve - ko je voditelj namesto imenovanja zmagovalke to raje povabil na ples - je presenetil tudi Niko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Kljun
Novopečena fatalka je iz rok glavne in odgovorne urednice revije Eva prejela svoj portret, umetniško delo slikarja Jureta Cekute. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Kljun s starši
Zmagovalki sta po razglasitvi med prvimi čestitala njena starša, plesna pedagoga in ustanovitelja šole Bolero, Zoran Kljun in Janja Pušl-Kljun. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nataša Pinoza, Ana Marija Avbelj, Tjaša Kokalj
Dogodek je bil tudi priložnost, da se je cvet slovenske lepote znova pokazal sedmi sili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerneja o usodni ženski 2010
Usodna Nika za MMC

"Res mi je v čast. Ne bom lagala. Presenečena sem," je novo pridobljeni naziv usodne ženske za MMC pokomentirala Nika in dodala: "Na začetku sem si rekla: 'Ah, Nika, saj ne boš fatalna.' Ker jaz fatalno žensko označujem kot malce starejšo, zrelo osebo. Vendar letos so gledali na podlagi tvojega življenja, tvojih izkušenj, preteklosti."

Nika je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice.

Medtem ko se v tujini usodna ženska rodi le na vsakih nekaj let (Marilyn Monroe, Jackie Kennedy Onassis, Diana ...), je uspelo domači reviji za ženske že sedmo leto zapored izbrati deset medijsko prepoznavnih ženskih obrazov in jih "vreči" v presojo svojih bralcev pod rubriko "Izbiramo novo usodno žensko".

Tako so si letos (hotele ali ne) v obdobju od 27. avgusta do 5. oktobra v še enem medijsko sproduciranem boju stale nasproti: pevki Alya in Nina Pušlar, plesalka Nadiya Bychkova, manekenka Iryna Osypenko, voditeljica in novinarka Oriana Girotto, baletka Ana Klašnja in televizijske voditeljice Nuša Lesar, Polona Zoja Jambrek in Tanja Bivic.

Med ženskami, ki so po besedah odgovornih na reviji s svojo "neverjetno energijo, karizmo, talentom, ljubeznivostjo in prepričljivostjo zaznamovale leto 2010", je slavila druga najmlajša med njimi, 22-letna plesalka in koreografinja.

Kdo je femme fatale 2010?
Deklica, ki ji je bil ples položen že v zibelko, saj sta njena starša plesna pedagoga in ustanovitelja šole Bolero, je začela plesati pri treh letih. Danes je več kot 30-kratna državna prvakinja, na evropskih in svetovnih prvenstvih v hiphopu osvaja najvišja mesta, svoje znanje pa kot plesna pedagoginja in koreografinja prenaša tudi na mlajši rod. Poleg tega je Nika postala obraz morda najbolj znane športne znamke na svetu in dekle, ki "miga" ves dan, tudi ko ni na plesnem parketu.

"Plesalke mislim, da imamo neko posebno energijo, držo. Znamo začarati. Na odru smo usodne, tako da je videti, da malo tega prenesemo tudi v zasebno življenje," je na odločitev bralcev gledala Nikina predhodnica, balerina Jerneja.

Femme fatal 2010: statika in črnina
Končna odločitev je bila sprejeta sinoči med prireditvijo v Festivalni dvorani, ki je trajala manj časa (20 minut), kot so zbrani čakali na njen začetek (pol ure). Lanskoletne atraktivne gugalnice in belino so letos zamenjali statični stoli in črnina.

Ta je prevladovala tudi med desetimi fatalnimi kandidatkami. "Rečeno je bilo, da mora biti koktajl obleka in da mora biti črna čipka. In večina jih je razumela, da mora biti črna obleka. To ni res," je pravila po slovesnosti za MMC pojasnila edina "svetla izjema" večera Iryna, ki se je za to priložnost oblekla v belo barvo.

"Imam črno čipko in koktajl obleko, tako da jaz se držim pravil," se je še pošalila lepa manekenka

Balzam za (moške) oči
Večina obiskovalcev je letošnjo razglasitev pospremila stoje. Po polurnem čakanju se jim je pridružilo deset najbolj usodih. Sedeče in nasmihajoče se podobe na stolih, ki so jih scenaristi označili za "umetnine", so tako spominjale na manekenske lutke, ki jim je fotograf pravkar naročil, naj sedijo in se delajo zapeljive, ne da bi odprle svoja usta.

Katerim je to uspevalo bolj, katerim manj, ni bilo pomembno, kajti zmagovalka je bila že izbrana - skrivnost organizatorjev je (načrtno ali pa tudi ne) izdal rdeči srček, ki je bil od vsega začetka prilepljen le na Nikin stol. Po vse kot sproščeni interpretaciji scenarija voditeljskega para - mladih igralcev Nine Rokavec in Luke Cimpričem -, ki ni izpustil nobene priložnosti, da ne bi omenil glavnega sponzorja prireditve, je sama razglasitev zmagovalke zmedla marsikoga.

Kratka plesna točka in povabilo voditelja na ples
Voditelj je namreč po plesnem vložku priletel na oder, stopil do Nike, jo povabil na ples in ji dejal: "Izbral sem tebe.". Še sama zmedena je nekje med koraki dunajskega valčka spoznala, da je premagala konkurenco, je po razglasitvi predstavnikom sedme sile povedala Nika. Simpatična Ljubljančanka, ki že čez dva dni potuje nazaj v Združene države Amerike, kjer uresničuje svoje plesne sanje, se je tako pridružila zboru "fatalk enoletnic": igralki Tanji Ribič, nekdanji mis Slovenije Živi Vadnov, vsestranski Sanji Grohar, igralki Nini Ivanič, voditeljici Bernardi Žarn ter že prej omenjeni Jerneji.

Izbor potreben ali ...?
Slovenska estradna smetana (kisla in sladka) - med njimi niso manjkali slikar Jure Cekuta, mister Slovenije leta 2009 Peter Klinc, venček "vesoljnih" lepotic Tjaša Kokalj, Ana Marija Avbelj, Nataša Pinoza in Marika Savšek - je po Viktorjih dobila novo priložnost, da se je nastavila fotografom in snemalcem. Misel slavnega pisatelja Oscarja Wilda, ki je bila napisana na platnu nad odrom, polnih "umetnin", pa je bila bolj zgovorna kot samo ugotavljanje bistva večera: "V trenutku, ko misliš, da razumeš umetnino, je zate mrtva."

Več si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Jerneja o usodni ženski 2010
Usodna Nika za MMC