Alenka in Slaviša sta osvojila tako žirijo kot gledalce. Foto: MMC RTV SLO
Alenka in Slaviša sta osvojila tako žirijo kot gledalce. Foto: MMC RTV SLO
Pevski nastop Alenke Gotar in Slaviše Stojanoviča

Izkazalo se je, da nogomet in glasba res sodita skupaj, saj je nogometni trener Slaviša Stojanovič v paru z našo lanskoletno evrovizijsko predstavnico Alenko Gotar prepričljivo zmagal.

S pesmijo skupine Siddharta Na soncu sta premagala druga dva para. Daniel Šmid - Danny je skupaj z Manco Špik zapel pesem Ribič, Ribič me je ujel, Rada Muleja pa je svoje glasovne sposobnosti pokazal v paru z Lepim Daso. Gledalce pred televizijskimi ekrani in strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Juan Vasle, Andrea Flego in Miša Molk, sta poskusila prepričati s pesmijo Pegasto dekle. Tako gledalci kot žirija so največ točk namenili paru, ki je na koncu slavil s 105 točkami pred Mulejem in Lepim Daso s 54 točkami, Danny in Manca sta jih zbrala še 13 manj.

Na generalki sem bil obupen!
Poklicali smo Slavišo in ga povprašali o njegovem nastopu. Trener nogometašev Domžal nam je zaupal, da je zelo vesel svoje zmage, ki jo sicer ni pričakoval, saj se je prvič znašel v tej vlogi. To je bil njegov prvi glasbeni nastop pred televizijskimi lučmi, kjer ga ponavadi vidimo v vlogi trenerja. Na svojem nastopu pa Slaviša ni samo pel, ampak tudi igral kitaro. Povedal nam je, da jo igra že od svojega 14 leta, v oddaji pa ste lahko slišali, da je napisal že tudi 100 avtorskih skladb.

Z Alenko sta se spoznala na proslavi ob praznovanju naslova državnih prvakov, sicer pa sta se pogovarjala, da bi ona posnela njegovo pesem. Povprašali smo ga, če je to zaradi njune zmage kaj bližje: "To še ne vem, bomo videli. Če bo do tega prišlo, jo bom jaz stoodstotno podprl." S svojim nastopom je izredno zadovoljen, kajti še predno se je vse skupaj začelo, je imel kar nekaj treme in strahu: "Še na generalki sem bil obupen," je priznal.

Na desni si oglejte nastop zmagovalnega dueta, spodaj pa priprave vseh parov.

Pevski nastop Alenke Gotar in Slaviše Stojanoviča