Laibach bodo v soboto nastopili v novogoriškem predoru Panovec. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar
Laibach bodo v soboto nastopili v novogoriškem predoru Panovec. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar

S koncertom skupin Laibach in The Stroj se na Goriškem v soboto končuje letošnji festival Mesto mladih. Za koncert so izbrali nekoliko nenavaden prostor - predor pod Panovcem, skozi katerega poteka magistralna cesta.

Predor Panovec, ki so ga za promet odprli leta 1950, bo "prvič in verjetno zadnjič zaprt zaradi spektakla", so sporočili iz Kluba goriških študentov, ki organizirajo festival.

Obiskovalci koncerta bodo lahko avtomobile parkirali od Petrolovega servisa pod Grčno proti predoru na obeh straneh ceste. V klubu študentov razmišljajo tudi o organizaciji javnega prevoza do prizorišča. Obiskovalcem iz mesta svetujejo, da gredo do predora peš. Obvoz bo urejen iz Rožne Doline proti Novi Gorici v smeri Ajševica-Kromberk-Nova Gorica in bo ustrezno označen.

Šport, kultura, glasba
Festival Mesto mladih je namenjen druženju vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah. Dobro so bili obiskani predvsem športni dogodki, pa tudi delavnice, na katerih starejše uvajajo v svet računalništva, spleta in družbenih omrežij.

V sredo zvečer so na okrogli mizi z naslovom Naj LGBT ne bo tabu želeli prispevati k preprečevanju družbenega zatiranja v lokalnem in širšem okolju. Dotaknili so se tudi socialnih in političnih tem, povezanih z bivanjem v severnoprimorski regiji.