Anja in Peter - uigran in vedno nasmejan voditeljski dvojec. Foto: MMC RTV SLO
Anja in Peter - uigran in vedno nasmejan voditeljski dvojec. Foto: MMC RTV SLO
Urban Laurenčič in Eva Černe
Ana Dolinar in Anžej Dežan
Tadeja Ternar in Samir Kobler

... in kako bo glasilke razgibavala igralka Ana Dolinar? In kdo bodo to nedeljo, v četrti oddaji nove sezone oddaje Zvezde pojejo, njihovi pevski partnerji?

Vse je lepše, ker te ljubim ...
Prva se bosta na odru predstavila še aktualna mis Slovenije Tadeja Ternar in interpret Elivsovih pesmi, ki je največ nastopal po Nemčiji, Samir Kobler. Tadeja, ki je imela v otroštvu ravne in zelo redke lase, je v osnovni šoli hodila k pevskemu zboru, nikoli pa si ni upala zapeti sama. Dve leti je igrala klavir, zdaj pa se na njem nabira prah. Pravi, da je še raje kot po notah igrala po posluhu. Igrala je vse do takrat, ko si je odrezala prst. Všeč so ji bolj deške skupine, kot sta Back Street Boys in Caught in the Act, na vprašanje, kako bi od ena do deset ocenila svoj glas, pa je dejala, da z osem. In dodaja: "Imam tak bolj nežen glasek, daleč od opernega."

Molitva ...
Drugi par, ki bo stopil na oder, bosta igralka Ana Dolinar in "multipraktik" Anžej Dežan, ki se bo nekaj dni pred Evrosongom predstavil z lansko zmagovalko, pesmijo Marije Šerifović Molitva. Ana je lansko sezono v MGL-u nastopila v muzikalu Kabaret v vlogi Kitkat Girl (Lulu), letošnjo sezono v muzikalu Goslač na strehi v vlogi hčere Hodel, naslednjo sezono bo zasedena v še enem muzikalu, ki ga bo tretjič v MGL-u režiral Stanislav Moša. Krivec za njeno navdušenje nad muzikalom in glasbo je glasbeni vodja v MGL-u, Žarko Prinčič.

Ana je končala nižjo glasbeno šolo ob klavirju, dve leti pa je obiskovala Srednjo glasbeno in baletno šolo, a bolj za dušo. Nekaj časa se ji je veliko bolj kot klavir zdela zanimiva kitara, predvsem to, da bi jo lahko prenašala s seboj. Ocena iz glasbenega pouka je bila vedno zelo uspešno (ZU).

Sway
In še predstavitev glasbenega "analfabeta" iz tretjega para. Zmagovalka Bitke talentov Eva Černe bo poskušala pesem Sway čim bolj usklajeno prepevati s športnim novinarjem TV Slovenija Urbanom Laurenčičem, ki je pozimi zaseden predvsem s komentiranjem moškega alpskega smučanja. Starši so ga v času osnovne šole "zrinili" v glasbeno šolo Janeza Bitenca, kjer pa so učitelji ugotovili, da je izrazito nenadarjen. Njegova ocena iz glasbenega pouka v šoli je bila zelo uspešno, saj je bil vedno priden fant. Najraje poje zaprt v avtu, saj je prepričan, da je bolje, da ga nihče ne sliši. Raje kot z glasbo se je ukvarjal s športom - bejzbolom, pozneje nogometom in košarko. Zelo ga je zanimala astronomija, še posebej, ker je lahko zaradi opazovanja sončnih peg lahko manjkal pri pouku.

V 80. je poslušal Modern Talking, Neno in Michaela Jacksona. Od "naših" izvajalcev sta mu všeč Djordje Balašević, njegova besedila, in Oliver Dragojević, saj njegove tako rekoč ponarodele pesmi prav občuduje. Oliver je še vedno ena boljših družb, kadar jadra. Zoran Predin je eden njegovih ljubših slovenskih avtorjev, še prav posebej tudi zato, ker hodi na nogometne tekme in je del tria, ki je zapel in ustvaril nogometno himno.

Urban Laurenčič in Eva Černe
Ana Dolinar in Anžej Dežan
Tadeja Ternar in Samir Kobler