Martina je že šestič spakirala svoje kovčke za odhod na Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Martina je že šestič spakirala svoje kovčke za odhod na Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovensko moč na Evroviziji letos sestavljajo (od leve proti desni): Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Martina Majerle in Eva Boto
Tokrat dela družbo Evi Boto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja Majerle
Ob njej pa je znova njena sestra Mateja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Martina Majerle pred odhodom v Baku za MMC

"Pravzaprav je z leti nastopati lažje, moram priznati. Pred vsakim nastopom sem manj vznemirjena. Kar se tiče samega nastopa, je vedno enak - pozitiven adrenalin, ki mora biti prisoten. V izhodišču menim, da ko ga izvajalec izgubi, bi se moral nehati ukvarjati s tem poslom. To je neko vznemirjenje pred samim nastopom. To je nekaj, kar je vsako leto isto. Ampak da, največjo tremo sem imela leta 2003, ko nekaj dni pred nastopom nisem mogla spati. Moram priznati, da letos tega ni več. To se je končalo pred kakšnima dvema, tremi leti," je za MMC priznala Martina.

Skupaj z Matejo tvori udarni sestrski duet v ekipi, kjer so še Katja Koren, Ana Bezjak in Sandra Feketija. "Mateja je bila z mano že leta 2008 v Beogradu, ko smo pele za Črno goro, s prijateljicami z Reke. Nisem ji dajala preveč nasvetov, samo rekla sem ji, da so ljudje zelo simpatični in da je vodja delegacije Aleksander Radić sproščena oseba, kar veliko pomeni, še posebej v teh trenutkih tekanja, zmede, panike - kar se tiče zakulisnih stvari. Slovenska delegacija je ena izmed mojih najljubših delegacij, s katerimi sem sodelovala, in zdaj grem že tretjič z njimi. Zdaj smo res že kot ena velika družina. Tudi dekleta so bila z mano že prejšnje leto z Majo Keuc. Med nami vlada zelo dobra prijateljska vez, kar je najpomembneje - da se razumemo brez odvečnih besed, samo pogledi govorijo na odru," je pojasnila pevka za MMC.
Bogata zgodovina na Evroviziji
Martina je sicer svojo evrovizijsko pot začela leta 2003, ko je bila spremljevalna vokalistka hrvaške predstavnice Claudie, leta 2007 je pospremila Alenko Gotar, leta 2008 črnogorskega pevca Stefana Filipovića, leta 2009 Quartissimo in lani Majo Keuc.
Letos vidi prednost v tem, da se bo v drugem polfinalnem večeru predstavila velika večina držav nekdanje skupne države. "Mislim, da ima zelo dobre možnosti. Mislim, da dobro stoji na stavnicah. Tudi avtor je uveljavljen, saj se je podpisal pod zmagovalno pesem 2007 Molitva. Dobro, to je lahko dvorezen meč, saj ljudje pričakujejo, da bo zdaj bolje. Ampak mislim, da imamo zelo dobro vokalistko, ne glede na to, da ima samo 16 let. Ta zrelost v njeni pojavi in glasu se čuti, tako da nihče ne verjame, da je to dekle, ki hodi šele v srednjo šolo. Pesem sama ima balkanski melos, ki ga jaz osebno zelo ljubim. Čeprav za zahodne države in gledalce ne vem, kako se bodo odzvali. Ampak kot kaže na stavnicah, zelo dobro stoji - poleg Željka Joksimovića," je razložila Martina pred odhodom v Baku.
Kot je dejala, ji je pred odhodom največ težav povzročala koreografija. "Mi pevci imamo drugačno matriko. Mi sledimo melodiji, jo lovimo, plesalci pa štejejo. To štetje in besedilo je bilo najtežje povezati z gibanjem. Mislim, da nam je to uspelo, kar boste lahko kmalu videli," je pojasnila Martina.

Finale (26. maja), ki se bo začel ob 21. uri, boste lahko letos spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202 in na Radiu Maribor. Prvi in drugi, Evin polfinalni večer (22. maja in 24. maja) pa boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogajanje v Bakuju boste lahko spremljali na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Pevka ima letos tri favoritke: "Moj prijatelj Andrej Babić je znova zmagal na Portugalskem, tako da je ta pesem moja favoritinja, čeprav tudi ona ne stoji najbolje na stavnicah. Žal je zadnja, ampak ima balkansko dušo, ne glede na to, da je v portugalščini. Uspelo mu je skombinirati 'fado' in naš 'hrvaški' melos, tako da bom navijala za Portugalsko. Zelo sta mi všeč Željko Joksimović iz Srbije in Nina, Italijanka." Še posebej pa se ji zdijo simpatične babice iz Rusije.
Martina Majerle pred odhodom v Baku za MMC