Organizatorji so na letošnjem festivalu našteli 10.000 obiskovalcev. Foto: Organizator/Fotografiraj.se
Organizatorji so na letošnjem festivalu našteli 10.000 obiskovalcev. Foto: Organizator/Fotografiraj.se
Na dveh odrih so se zvrstili številni svetovno znani glasbeniki. Foto: Organizator/Fotografiraj.se

Akumulacijsko jezero v Rogozi je letos gostilo 10.000 glasbenih navdušencev, kar je še enkrat več kot na lanskem festivalu. Višjo udeležbo gre pripisati pestrejšemu programu. "Zadovoljni smo, saj nam je uspelo na letošnjem festivalu podvojiti število nastopajočih, pa tudi število udeležencev je bilo še enkrat višje," je za MMC povedala Josipa Andric, tiskovna predstavnica festivala.

"Že lanski festival je obiskalo nekaj tujcev, letos pa je bila ta številka še višja. Za zdaj se še ne moremo pohvaliti s tem, da je naš festival mednaroden, vendar nameravamo to v prihodnjih letih doseči. Tudi želja po mednarodni prepoznavnosti je razlog, da v okviru festivala veliko komuniciramo v angleščini," je še povedala Andriceva.

Festival StellarBeat je na dveh odrih predstavil svetovno znane mojstre elektronskih ritmov, med katerimi so za vrhunce večerov poskrbeli mojster housa David Morales, prvič je Slovenijo obiskal tudi vrhunski britanski DJ Sigala, na zadnji večer pa je na glavni oder stopil Timmy Trumpet.