Taya si bo morala še pridobiti pozornost medijev - njene pesmi boste na radijskih postajah težko slišali. Foto: Jure Makovec
Taya si bo morala še pridobiti pozornost medijev - njene pesmi boste na radijskih postajah težko slišali. Foto: Jure Makovec
Taya med pevskim nastopom. Foto: MMC RTV SLO

Tanja Adamič, ki si je omislila umetniško ime Taya, je še ena izmed slovenskih lepotic, ki se je odločila za glasbeno kariero. Leta 2003 je bila Miss Hawaiian Tropic, istega leta je nastopila tudi na Melodijah morja in sonca in na festivalu Sunčane Skale v Črni gori. Lani se je po premoru vrnila in bila zlati glas Konga po izboru občinstva.

Na začetku še ni dobička
Za zdaj je zadovoljna s potekom kariere. Bo kdaj lahko živela samo od glasbe? "Delam na tem, da bi lahko služila več kot zdaj, ko večinoma samo vlagam. Od glasbe ne morem živeti, hoditi moram v službo. Tudi če bi imela to možnost, bi imela vzporedno še en posel. Vedno potrebujem še eno kritje, samo glasbena kariera, to ne gre," je povedala Taya, ki prihaja iz okolice Ribnice, zadnja leta pa živi v Ljubljani.

Z Denisom iz skupine Kocka nista par
Ko mora po večernem nastopu zjutraj v službo, je neprijetno: "Res, kar kriza je. Pomaga mi energijska pijača in seveda redno ukvarjanje s športom." Taya ima rada različne športe, na ta način delajo res vse mišice. Občutek utrujenosti po vadbi je nadvse ugoden: "Pri boksu me bolijo te mišice, pri tenisu ali kolesarjenju spet druge!" V zadnjem času se Taya še več kot sicer ukvarja s športom. Njen osebni trener je Denis iz skupine Kocka, ki je bil nekoč tudi fant Nine Osenar. Govorice, da sta z Denisom par, Taya zavrača.

Novembra v ZDA
Tayino poletje je bilo delovno, zato pravega dopusta ni bilo: "Žal nisem bila veliko na morju. Šele novembra načrtujem dvotedenski dopust, tako da bo najlepši del poletja zame tokrat šele novembra!" Ker je že nekajkrat obiskala London, nas je še zanimalo, če njen cilj spet britanska prestolnica. "Ne, tokrat bom šla verjetno v Miami, na Florido!"

T. O.