Nekatere so se v lov za 1.000 evri podale malce bolj 'turistično' ... Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Nekatere so se v lov za 1.000 evri podale malce bolj 'turistično' ... Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tek v petkah
... druge pa, no, niso se ravno spotile. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Revija Cosmopolitan je namreč že drugo leto priredila svoj tek v petkah in tudi tokrat nanj kljub grozeče temnemu nebu privabila kar lepo število udeležencev.
Še mnogo več je bilo na prizorišču zbranih radovednežev, ki so ob "progi", ki je potekala mimo Robbovega vodnjaka, glasno spodbujali (večinoma) brhka dekleta v napol prozornih pajkicah, precej prekratkih vročih hlačkah, damskih krilcih, Cosmotovih sponzorskih rožnatih nogavičkah in - petkah.
Nagradi za najvišje pete in naj slog
Te so morale biti visoke najmanj 8 centimetrov, rekorderka, ki si je s svojo spretnostjo prislužila posebno nagrado, pa si je obula petke v višini kar 11,1 centimetri. Organizatorji so podelili še eno tolažilno nagrado - tisto za najboljši slog, ki jo je v morju dokaj kičastih plastik fantastik in barbie aerobičnih oprav dobila svetlolaska, ki je rdeče salonarje z belimi pikami kombinirala z enakim trakom za lase. Dosežek posebne vrste, nedvomno.

S treningom atletike do 1.000 evrov
Zmagovalka, ki je v cilj pribrzela najhitreje (in pri tem ni izgubila čevljev, kar je bila očitno kar spretnost), je postala rjavolasa športnica Nina Pučko, ki pa je, moramo priznati, imela rahlo prednost - še do nedavnega je namreč trenirala atletiko.
Zmaga je Nini prinesla ček za 1.000 evrov, kam bo z denarjem, pa za MMC ni znala povedati: "Res še ne vem." Dodala pa nam je, da obožuje potovanja in si želi na Maldive. "Ampak za tja pa tole še ne bo zadosti ..."

Teka se je sicer udeležila prvič, v cilju pa so jo najprej visoko v zrak dvignili njeni navijači, nato so se nad njo zgrnili fotografi, nazadnje pa dekle prepustili objemu njene mame.

K. S.
Spodaj si oglejte galerijo udeleženk, teka in zmagovalk.