Botova komaj čaka, da kipec Eme odnese v svojo sobo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Botova komaj čaka, da kipec Eme odnese v svojo sobo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Spremljevalne vokalistke Eve Boto
Evo Boto so v ozadju spremljale Martina Majerle, Sandra Feketija, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva Boto - Verjamem

“Nerealno. Občutki so seveda fenomenalni,” so bile prve besede 16-letne Korošice, ki so se ji ob tem izpolnile sanje, da bo skupaj s smučarsko zvezdnico Tino Maze predstavljala Slovenijo v Evropi. "To gre zdaj v mojo sobo," je pokazala na kipec Eme in dodala: "To bo zdaj res zaznamovalo moje življenje."

Eva Boto je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice.
Klepet si preberete
s klikom na to povezavo.

Botova je že pred nastopom na Emi za MMC dejala, da si želi zmagati zato, da pokaže ne samo Sloveniji, ampak tudi Evropi, kaj Slovenija zmore. "In želim si tudi to, da ne bi bila Tina Maze edina Korošica, ki bi Slovenijo predstavljala tudi v Evropi," je bila odločna Eva.

Pevka, ki jo je širša javnost spoznala v oddaji Misija Evrovizija, je za MMC dejala, da so ji bile vse tri skladbe, ki jih je zapela - Run, Verjamem in A si sanjal me? -, "zelo pri srcu". "Nobene ne bi favorizirala. Seveda mi je pesem všeč. To je dejstvo. Gremo naprej. Gremo proti Bakuju," gleda v prihodnost Botova.

Sama je bila tudi navzoča pri nastajanju pesmi Verjamem. “Bila sem tri dni v Srbiji. Graić je res prijeten človek, pravi 'cuker'. Res sem bila vesela sodelovanja z njim in veliko mi je tudi povedal, me naučil novega o Evroviziji nasploh – kako to funkcionira. Jaz sem se imela 'ful fajn'. In pesem smo posneli v odličnem studiu. Meni je bilo 'fajn',” je pojasnila naslednica Maje Keuc.

Pod glasbo in aranžma zmagovalne pesmi se podpisuje srbski avtor Vladimir Graić, besedilo zanjo pa je napisal Igor Pirkovič. Botova bo nastopila v drugem polfinalu Evrovizije, ki bo 24. maja. Graić je avtor skladbe Molitva, s katero je Marija Šerifović leta 2007 Srbiji zmagala na Evroviziji. Člani sodniške četverice so si bili večinoma enotni, da je pesem Verjamem močna skladba, ki gane čustva, Botova pa izjemno uživa, ko jo izvaja.

Zmagovalna pesem Verjemi bo do Bakuja doživela še nekaj sprememb. "Spremenilo se bo besedilo: iz slovenščine bo spremenjeno v angleščino. Kaj bomo pa pozneje naredili, pa še ne vem," je razkrila za MMC.

Mladost ne bo norost, ampak prednost
Mladost bo po njenem mnenju prednost. “Ta svežina, ki prihaja na sceno, to mora biti,” je še dejala za MMC.

Zjutraj se bo zmagovalka Eme 2012 najprej naspala – in to bo tudi prva stvar, kar je obljubila, da bo storila po zmagi. Prve številke, ki jih bo zavrtela na telefonu, pa bodo številke njenega fanta – glede njega za zdaj ostaja še skrivnostna.

Celoten pogovor z zmagovalko si lahko ogledate spodaj.

Eva Boto - Verjamem